sanitat

Els sanitaris volen evitar la marxa del cap de radiologia

Tècnics i secretariat es queixen que no se li ha donat suport i que ha patit en la seva feina un “desgast incansable”

El laboratori 3D, una realitat que va impulsar el doctor Seara.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La decisió del cap de radiologia d’abandonar l’hospital ha provocat reaccions, encara que antagòniques, pel que fa a la radiografia del conflicte. Mentre que un manifest dels seus companys sanitaris culpa el SAAS de no haver donar suport al doctor Ángel Seara per evitar la seva marxa, des de la direcció de l’hospital es va emetre ahir un comunicat apuntant “motius personals” per demanar “deixar d’exercir la responsabilitat de cap de servei”.

El SAAS aprofita per desmentir les informacions publicades a la premsa però els mateixos sanitaris ho confirmen. “Creiem que és mereixia rebre suport de la direcció i no potenciar el desgast incansable amb què s’ha trobat”, assenyalen, de manera que descarten que la decisió del doctor estigui causada per motius personals, i encara pren més solidesa la versió que hi ha un mal clima intern i que Seara considera que s’ha fet més cas a uns especialistes que van incorporar-se fa poc, mentre que ell que fa 18 anys que és a la casa.

Aquest és un més dels nombrosos conflictes que ha mantingut el SAAS amb especialistes que han acabat marxant a altres hospitals o obrint una consulta privada.

Els tècnics i secretariat del servei de radiologia lloen la tasca i la personalitat de Seara: “Sempre ha estat equitatiu amb les càrregues de treball. Exceptuant el seu cas, ja que a part de l’assistència diària ha estat el responsable de fer tots els procediments intervencionistes de més complexitat.” També molts pacients s’han expressat per les xarxes socials fent una crida per retenir el doctor. Els companys el qualifiquen com el referent en radiologia al Principat, que “mai ha tingut un no per resposta quan algun company, ja sigui del servei o d’altres especialitats, li ha demanat ajuda o consell”.

Alguns metges consultats pel Diari han confirmar la professionalitat de Seara i el seu caràcter afable i respectuós, que li ha fet guanyar la confiança i l’estima de les persones que treballen al seu voltant. Per part del SAAS s’afirma que l’especialista hauria fet arribar una carta en què demana deixar d’exercir com a responsable de radiologia “adduint raons personals”, a la qual la direcció respon assegurant que “volem manifestar la ferma aposta per la seva continuïtat, i que estem disposats a donar-li el suport necessari i a ajudar-lo a millorar qualsevol situació personal o professional que l’hagi portat a prendre aquesta decisió”.

També es remarca que Seara ha aconseguit situar el servei de radiologia en un nivell d’alt reconeixement dins l’organització, així com a escala de país i també en l’àmbit internacional. “No oblidem que és qui ha liderat el servei en els recents dos anys de pandèmia mundial, no tan sols donant resposta amb el conjunt de professionals del servei a cada situació que la covid ens ocasionava, sinó liderant, a més, projectes de país i internacionals de gran vàlua i reconeixement”, s’assenyala en el comunicat.

La direcció del SAAS destaca que és un cap de servei també d’alt reconeixement i admiració entre els altres caps de servei i per la mateixa direcció. En el comunicat s’admet que “és veritat que el cap de servei ha fet arribar una carta en la qual adduint raons personals ha demanat deixar d’exercir”.

En canvi, la versió que mantenen els treballadors és que se sent desautoritzat i sense suport per part del director general del SAAS, Josep Maria Piqué, davant les aspiracions d’altres metges nouvinguts que volen un relleu en aquest servei. Seara és considerat un ex­cel·lent professional en una especialitat en què és molt difícil trobar bons metges. Va ser fitxat per Lluís Burgués quan estava al capdavant del SAAS. Seara volia fer el salt i deixar la seva Veneçuela natal, on no es trobava bé amb la situació política. Actualment ja col·labora amb algunes institucions privades i des de l’hospital es dona per fet que si es consuma la marxa de l’hospital el seu destí serà una clínica privada.

UN IMPULSOR DE MÈTODES NOUS

Ángel Seara és impulsor al Principat de procediments innovadors que no es feien al país. Gràcies a ell els sanitaris afirmen que “hem crescut professionalment en tècniques punteres” com ecografies amb contrast, infiltracions, biòpsies per TC I Eco, colonoscòpia virtual, TC coronaris i laboratori 3D. En el cas del laboratori 3D s’han rebut premis internacionals que han posat Andorra al mapa internacional de la innovació. Seara és considerat un radiòleg de gran prestigi que va arribar de la mà de Lluís Burgués.

tracking