Pallarés disputa a Gallardo el lideratge dels liberals

La massanenca encapçala una llista alternativa a les primàries per presidir Liberals

Judith Pallarés i Jordi Gallardo al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Judith Pallarés vol ser la candidata liberal a cap de Govern a les properes eleccions. La política massanenca presentarà una llista alternativa a les primàries del partit per substituir l’actual president, Jordi Gallardo, al capdavant de la formació. El termini per presentar candidatura acaba dimarts de la setmana que ve, però l’actual ministra d’Afers Socials, Joventut i Igualtat va fer saber a l’executiva la seva voluntat de presentar-se. Per poder-ho fer, cada candidat ha de presentar un 10% de signatures dels militants del partit. Acabat el termini marcat, s’obre un període d’un mes per convocar un congrés extraordinari en el qual els militants hauran de decidir qui volen que sigui el nou líder de la formació.

Fonts del partit van considerar que el fet que hi hagi més d’un candidat a les primàries és una mostra que la formació és democràtica i que deixa el poder de decisió als seus militants. En el mateix sentit, van assegurar que sigui quin sigui el resultat, no suposarà un trencament intern, sinó que els dos implicats es donaran suport. És evident, però, que la confrontació entre els que van ser companys al Consell General i ara ho són al Govern serà inevitable i que la persona que no guanyi la votació perdrà també la legitimitat política del partit. Jordi Gallardo fa anys que és el líder dels liberals, tant dins del partit com al grup parlamentari i ara com a número dos del Govern, amb el ministeri de Presidència, Economia i Empresa.

PRIMÀRIES

Obert el termini

Liberals va anunciar a final del mes passat que iniciava les primàries per triar la persona que encapçalarà la llista nacional del partit a les pròximes eleccions generals.

Llista alternativa

En contra de tot pronòstic, l’actual ministra Judith Pallarés va informar a l’executiva la voluntat de presentar una llista alternativa a la de Jordi Gallardo.

Fins al dia 10

Els interessats tenen fins al dia 10 per presentar candidatura. Per fer-ho, necessiten el 10% de les signatures dels militants, un suport que ja tenen tots dos candidats. Després, s’haurà de convocar un congrés extraordinari en el qual els militants decidiran qui serà el nou líder de la formació.

tracking