Compensacions per l'abonament de 30 euros

Les companyies d'autobusos demanen a Govern garanties que la proposta és provisional

Un autobús al costat de l'Estació Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Autocars Nadal i l’UTE Coopalsa van demanar a Govern que els presenti una proposta per escrit dels pagaments provisionals per les compensacions de l’abonament de 30 euros i que aquest primer acord sigui provisional mentre no se’n tanca un de definitiu. Gabriel Dallerès, gerent de Coopalsa, va assegurar que “es pot redactar un document de provisionalitat, en podríem parlar”. Dallerès proposava fer una factura a compte per “destensar la tresoreria de les operadores i donar-los oxigen en una situació que fa 8 mesos que dura”. En aquest sentit, Bartumeu Gabriel, gerent d’Autocars Nadal, va demanar a Govern que es reuneixi i posin la proposta i les intencions per escrit. “Quan ho tinguem per escrit ho valorarem”, va remarcar.

Des de Coopalsa es miren la proposta amb bons ulls. “Agafem-ho com un acompte i en cas que no ens poséssim d’acord sempre podem recórrer”, va comentar Gabriel Dallerès. “Seria una solució que ens donaria el temps per seguir la negociació tot i que la distància encara és gran”, va afegir.

Coopalsa i Autocars Nadal coincideixen a dir que és necessari arribar a un acord definitiu amb el ministeri de Transports sobre les compensacions per l’abonament de 30 euros abans d’aplicar la gratuïtat al transport públic. Consideren que si no es fan els passos d’aquesta manera serà més complicat arribar a un acord sobre la gratuïtat dels abonaments.

tracking