TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Un advocat d'ofici del 'cas BPA' va recusar els tres magistrats

El Superior no li va donar la raó i manté els membres de la sala

Una de les sessions del judici del 'cas Gao Ping'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un dels advocats d’ofici de la causa primera de Banca Privada d’Andorra (BPA), la lletrada Patrícia Bragança, que defensa els processats Juan Pablo Laplana i Xavier Mayol, va demanar sense sort la recusació dels tres magistrats del Tribunal de Corts que jutgen la causa. En un escrit presentat a la sala penal del Tribunal Superior, la lletrada va fer un incident de nul·litat demanant que la sala acceptés la recusació dels tres magistrats que havia reclamat prèviament l’advocat Josep Antoni Silvestre abans de renunciar a la defensa de diversos processats en el cas Gao Ping. La petició de recusació de Silvestre no va ser admesa a tràmit pel Tribunal de Corts.

L’incident instat per Bragança, que considerava que no recusar els magistrats vulnerava el dret a la jurisdicció i a un procés degut dels seus clients, no ha estat admès a tràmit pel Superior.

REPRESA DEL JUDICI

El judici de la causa primera del cas Gao Ping es reprendrà dilluns després de gairebé quatre mesos aturat a causa de la renúncia de Silvestre de seguir representant els processats que defensava. Es reprendrà després que la sala penal del Superior no hagi admès ha tràmit el recurs d’apel·lació presentat pels advocats d’ofici de quatre processats contra l’aute del Tribunal de Corts, que va assenyalar la continuació del judici per a dilluns 9 de maig. Els lletrats demanaven tres mesos més de pròrroga per estudiar la causa i no veure vulnerats els drets a la defensa i al procés degut dels seus clients.

El calendari de Corts marca una norantena de sessions del judici fins al 20 de desembre.

tracking