x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
l'estratègia de la por

Els arrestats van recórrer a un sicari per recuperar prop de 200.000 euros

La policia va actuar dimarts per un presumpte cas d’extorsió, amenaces i coacció a un empresari de la construcció
El vehicle del presumpte sicari ahir al pàrquing de l'empresa.

El vehicle del presumpte sicari ahir al pàrquing de l'empresa.

El vehicle del presumpte sicari ahir al pàrquing de l'empresa.

Fernando Galindo
El vehicle del presumpte sicari, un Citroën C-2, ahir al pàrquing de l'empresa.

El vehicle del presumpte sicari, un Citroën C-2, ahir al pàrquing de l'empresa.

El vehicle del presumpte sicari, un Citroën C-2, ahir al pàrquing de l'empresa.

Fernando Galindo
Actualitzada 05/05/2022 a les 11:06
Els dos empresaris detinguts dimarts passat que pertanyen a una empresa de material per a la constucció van contractar presumptament els serveis d’un sicari per intentar recuperar un suposat deute de Construcció Buiques, empresa que va fer fallida amb un forat milionari i que va deixar molts impagaments.

L’empresa, situada a l’avinguda d’Enclar de Santa Coloma, és gestionada per la mare i els seus tres fills, cadascun en una àrea diferent. Els dos arrestats són el major i el mitjà, mentre que el més petit –que s’encarrega de l’àrea outlet– no estaria al cas de les intencions dels seus dos germans, segons fonts properes al cas.

Aquests van recórrer a un conegut de la Seu d’Urgell per suposadament intimidar un dels fills de l’antic propietari de la constructora. Segons ha pogut saber el Diari, es tracta d’un home corpulent i alt, de 35 anys, amb barba i molts tatuatges al cos. L’acord era extorsionar, coaccionar i amenaçar persones vinculades amb Buiques –els fills van posar en marxa una nova empresa del sector– amb l’objectiu de recuperar un suposat deute de 200.000 euros.

El pare, el fundador de Construccions Buiques, es va traslladar a viure a Portugal, i l’objecte de les amenaces va ser un dels fills que té la residència a Sant Julià de Lòria. A instàncies de la CASS, la Batllia havia declarat la fallida de l’empresa. Els fills van obrir una nova societat dedicada també a la construcció. L’esbirro tenia com a missió atemorir un dels germans –de 35 anys– per cobrar el deute. Ho va fer a Sant Julià de Lòria, al carrer, on li va mostrar una foto de la dona i les filles, i amb un clar avís que perillava la seva integritat física. En aquell moment es van començar a fer pagaments mensuals fins que la pressió i la por van superar l’home, que va decidir denunciar l’extorsió a la policia i va deixar de pagar.

La policia estava a l’aguait i disposava ja de prou proves per actuar, encara que era precís fer-ho en una trobada conjunta per evitar que algun d’ells tingués la possibilitat d’escapar.

Per això es va esperar a una trobada. Dimarts al matí els veïns es van estranyar per una presència policial inusual. Pels volts de les deu es va procedir a la triple detenció tot just en un bar a prop de l’empresa. Van ser detinguts els tres. A la tarda, pels volts de les sis, els treballadors van veure arribar policies de paisà i van haver de desallotjar les oficines i anar cap a casa, totalment desconcertats sense cap informació del que estava passant.

Els policies van escorcollar el cotxe del sicari –que ahir encara estava aparcat a l’exterior de l’empresa– i van descobrir que portava una matrícula falsa. La nit de Nadal del 2020 un magatzem de Construccions Buiques va patir un incendi provocat. Pel que fa als detinguts, ahir a la nit es trobaven al despatx central de la policia i es preveu que avui declarin davant el batlle.

ELS FETS

-Fallida
La històrica Construccions Buiques va fer fallida i va deixar nombrosos impagaments a altres societats del sector.

-Recuperar el deute
Els dos germans detinguts van tramar un pla perquè un conegut amb pocs escrúpols espantés el deutor i pagués els diners pendents.

-Denúncia
La víctima de l’extorsió va decidir posar fi a la situació tan tensa i perillosa i va informa la policia de les presumptes amenaces.
 
INVESTIGUEN UN ROBATORI EN UNA FARMÀCIA DE LA CAPITAL
El cos de policia investiga un furt amb força en una farmàcia d’Andorra la Vella, després que dues persones assaltessin l’establiment la matinada de dimarts passat.
Fonts properes al cas van explicar al Diari que les càmeres de seguretat mostren dues persones, però que només una va aconseguir accedir a l’interior del local, mentre que l’altra va esperar a l’exterior de l’establiment.
Tot i que el negoci comptava amb càmeres de seguretat i que van saltar les alarmes, el lladre va tenir temps d’entrar al local i es va endur la caixa registradora amb els diners que hi havia a l’interior. Tot plegat es va produir en qüestió de segons, tal com van explicar les fonts.
Tot apunta que els delinqüents haurien esperat que la pizzeria que hi ha al costat de la farmàcia tanqués per forçar la porta del local amb una palanca i entrar a l’interior.
Les fonts consultades per aquest rotatori van indicar que l’actuació dels subjectes semblava “premeditada” i que és molt possible que abans de passar a l’acció haguessin estat rondant i estudiant tant l’exterior com l’interior de la farmàcia durant uns quants dies. De fet, van assegurar que per poder obrir la porta cal ser “expert” perquè compta amb un bon sistema de seguretat i no es descarta que, en alguna ocasió, hagin estat clients de l’establiment.
A més, la persona que va entrar a l’interior del recinte és possible que fos conscient que comptava amb càmeres de seguretat, i per aquest motiu anava equipada amb una caputxa que li tapava el rostre i que en dificulta el reconeixement.
La policia ha iniciat una investigació per intentar reconèixer els autors dels fets.
Etiquetes
Veure’n més
34
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts