TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Justícia

El TC rebutja que els Cierco siguin part en una causa de blanqueig de BPA

Els exaccionistes majoritaris de l'antic banc havien presentat un recurs d'empara per un procediment que seguia la Batllia

La seu del Tribunal Constitucional.F. G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Constitucional ha desestimat el recurs d'empara interposat per Higini i RamonCiercocontra un aute dictat per la sala penal del Tribunal Superior de Justícia el passat 24 de febrer. El procediment instat pels màxims accionistes de l'antic BPA està vinculat a una causa que es remunta al 10 d'agost del 2021. La batlle instructora va dictar en el marc d'un procés judicial l'autorització de cooperació internacional policial i judicialenfront elspresumptes delictes majors d'abús de posició dominant, administració deslleial, defraudació de laCASS, falsejament de comptes socials i blanqueig de diners delBPA.

Mesos més tard, una de les parts de la causa va formular un incident de nul·litat contra aquesta decisióalegantvulneracions dels seus drets fonamentals que va ser rebutjat per la Batllia. Els recurrents van interposar un recurs d'apel·lació, que va serinadmésel 24 de febrer per la sala penal del Superior i en aquest moment del procés comencen les actuacions judicials en la causa els germans Cierco. La seva representació processal va presentar un recurs d'empara a l'Alt Tribunal contra aquest aute per una suposada vulneració dels seus drets garantits, ja queconsideraventenir legitimació per formular aquest recurs.

El Tribunal Constitucional ha decidit no admetre a tràmit el recurs d'empara, segons publica el BOPA, ja queconsidera que el raonament emprat per la Sala Penal és "lògic, raonable i no és arbitrari". A més, elTCnotifica que elsrecurrentsno van iniciar l'incident de nul·litat i no tenien legitimació per formular el recurs d'apel·lació, i la part que va formular l'incident no vainterposarcap recurs, pertantels recurrents "no poden adherir-se a un recurs d'apel·lació inexistent".

tracking