x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
pla de xoc

Afers Socials amplia el volum i l'abast dels ajuts a l'habitatge

S’anuncia una ampliació del pla Renova que no apujarà els preus de lloguer i compra
El cap de Govern arribant a la reunió del Consell Econòmic i Social.

El cap de Govern arribant a la reunió del Consell Econòmic i Social.

El cap de Govern arribant a la reunió del Consell Econòmic i Social.

Fernando Galindo
Actualitzada 27/04/2022 a les 12:12
La ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, va anunciar que es tornarà a obrir una nova convocatòria d’ajuts. El nou anunci afegeix, però, algunes modificacions: es reduirà el requisit dels cinc anys de residència efectiva als tres per poder optar als ajuts. També s’amplia el topall del LECS personal d’1,2 a 1,3. L’augment del LECS permetrà que 65 famílies que fins ara no podien accedir a l’ajut ho puguin fer. Govern estima que unes altres 100 famílies més es podran beneficiar de la nova convocatòria. Per fer efectius tots aquests ajuts l’administració aportarà 340.000 euros.

Més enllà de l’abast dels ajuts també s’amplien en volum. L’increment del percentatge del lloguer que es cobreix passa del 35% al 40% per a col·lectius considerats prioritaris, és a dir, pensionistes, persones amb discapacitat, famílies monoparentals i els menors de 25 anys. La resta de la població veurà augmentats els ajuts del 30% al 35%.

En matèria d’habitatge i estalvi energètic, la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, va explicar que el Govern aprovarà una convocatòria extraordinària del pla Renova. S’hi invertirà un milió i mig d’euros extra, que s’afegirà a la convocatòria anual del Renova que es va presentar fa unes setmanes.

El nou pla estarà destinat a habitatges de residència principal independentment de si estan en propietat o per llogar d’una superfície màxima de 130 metres quadrats i a edificis amb un mínim del 70% dels habitatges de residència principal. L’objectiu és subvencionar el canvi a sistemes de calefacció més eficients abans que arribi l’hivern. El pla també inclou finançament per canviar finestres que millorin l’aïllament dels immobles i la instal·lació de plaques solars dedicades a l’autoconsum.

Una de les condicions per aplicar aquest pla és que després de les obres de renovació i aïllament els propietaris dels immobles no podran apujar el preu ni de lloguer ni de venda
 
MÉS BEQUES PER A L'EDUCACIÓ OBLIGATÒRIA I LA SUPERIOR
Ester Vilarrubla, ministra d’Educació, va anunciar que s’augmentarà el llindar d’ingressos màxim per beneficiar-se dels diferents ajuts a l’estudi, tant en l’ensenyament obligatori com en l’ensenyament superior. El Govern va anunciar que s’aportaran 450.000 euros i es beneficiaran de les noves mesures prop de 250 alumes, segons els càlculs de l’administració. El llindar a l’educació obligatòria passa d’uns ingressos anuals de 14.763 euros a 18.720. El llindar dels ingressos màxims per a l’ensenyament superior passa dels 16.500 als 18.720.


Els ajuts a l’ensenyament obligatori inclouen ajudes per al material, per al menjador, per al transport escolar, per a l’esquí extraescolar, i per a la manutenció i la matrícula per a estudis necessaris fora d’Andorra. Els ajuts a l’ensenyament superior inclouen al material, a la matrícula, als desplaçaments i a la residència o manutenció fora d’Andorra.


Vinculat als ajuts als més vulnerables, la ministra d’Afers Socials, Judith Pallarés, va explicar que l’increment del salari mínim i, per tant, també del llindar econòmic de cohesió social, el LECS, implica directament l’augment d’algunes prestacions no contributives. És el cas de les prestacions per desocupació involuntària, les prestacions familiars per fill a càrrec, les pensions de solidaritat per a persones amb discapacitat, per a gent gran, complements no contributius de vellesa, invalidesa i viduïtat. També s’aplicarà a pensions de viduïtat temporals i pensions d’orfenesa. El Govern invertirà en aquestes ajudes a pensionistes i destinataris de les prestacions una quantitat addicional de gairebé 600.000 euros.
Etiquetes
  • #3 Marta
    (27/04/22 12:57)

    Afers Socials? Ja ja ja

    Respondre
  • #2 pero si no paguen
    (27/04/22 12:55)

    Doncs jo porto quasi un any esperant un ajut i el de l'habitatge de l'any passat tampoc ni l'han publicat al BOPA.

    Respondre
  • #1 Anna
    (27/04/22 08:40)

    I tot això qui ho pagarà? País d'assistits. Estic indignada.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts