x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
la festa del llibre

Un Sant Jordi aigualit

Sota cobert La capital va reubicar la fira de Sant Jordi al Centre de Congressos amb gran afluència i expectació tot i les precipitacions
Sant Jordi al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Sant Jordi al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

Sant Jordi al Centre de Congressos d'Andorra la Vella.

comú d'andorra la vella/tony lara
Actualitzada 24/04/2022 a les 12:06
La gent esperava amb ganes la celebració d’un Sant Jordi sense mascaretes i en una normalitat postpandèmica, però el temps no va donar treva. Les previsions meteorològiques ja ho auguraven, i van encertar de ple. Des de la capital van optar per a primera hora del matí reubicar la fira al centre de Congressos i la sala de La Consòrcia. La notícia va ser rebuda amb preocupació per alguns dels venedors, que pensaven que amb la pluja la gent no s’animaria a sortir de casa: “Aquí dins estem molt amagats i a primera hora no ha vingut gaire gent”, explicava Jessica Molina, venedora de la floristeria Les Roselles i Núvols de Colors. “Teníem moltes ganes d’aquest dia i estem una mica decebuts per la pluja, venia molt de gust fer-ho al carrer”, lamentava Haydée Vila, propietària de la llibreria La Trenca. Tot i això, la majoria de venedors coincidien en l’agraïment al comú de la capital per guardar sota la màniga una segona opció en el cas que la fira no es pogués fer amb normalitat a la plaça del Poble. Altres s’esforçaven per trobar la part positiva al canvi de pla: “Ens ho hem de prendre amb filosofia, contra el temps no s'hi pot fer res”, afegia Joan Carles Gómez, dependent de la llibreria francesa. I es que, certament, la majoria de venedors se sentien satisfets amb l’acollida, a mig matí calia fer cua per remenar els llibres i en algunes parades de flors ja escassejaven les roses més especials. Una de les assistents, que preferia quedar-se en l’anonimat, es passejava lluint un gran somriure i una bossa de tela ja plena de llibres, “encara me’n queden molts per comprar”, expressava, explicant que feia un mes que s’esperava per agafar-los. En canvi, la Marta Valverde, una altra visitant, confessava que per Sant Jordi prefereix regalar llibres: “M’agrada molt llegir, però per a mi aquest dia no és cap excusa per comprar-me llibres.” Els llibreters destacaven un gran volum de vendes, entre els més destacats les novetats dels escriptors andorrans i algun clàssic.

Com de costum, les roses també van ser protagonistes del dia d’ahir, la vermella i tradicional per sobre de la resta. Adelaida de Fontseca, venedora de Comerç Espanya, destacava també el nombre de vendes del ram de tres roses amb la bandera andorrana; tot i això, es mostrava sorpresa de la varietat venuda. De fet, al migdia ja havia gairebé esgotat les roses multicolors.
Etiquetes
  • #1 Charly
    (24/04/22 08:31)

    a meva opinió com a llibreter va ser oportuna i acertada !!!Felicitats per el comú!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts