x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Consell General

Salut reconeix errors en la cartera de serveis però no la retirarà

El ministre es reunirà la setmana vinent amb els col·legis per obrir un diàleg
El ministre de Salut, ahir al Consell General.

El ministre de Salut, ahir al Consell General.

El ministre de Salut, ahir al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 22/04/2022 a les 12:04
El ministre de Salut reconeix que la cartera de serveis té mancances. “Com tota creació humana la cartera de serveis té imperfeccions”, va respondre Albert Font –successor de Joan Martínez Benazet i responsable d’aquesta cartera de serveis– a una pregunta de la consellera socialdemòcrata Susanna Vela. La consellera de la bancada de l’oposició va proposar al ministre si davant les queixes dels professionals “no seria millor retirar-la i tornar a començar amb el consens dels col·legis”. El ministre, però, considera que tot i que “la cartera de serveis es va aprovar per raons d’oportunitat i de necessitat”, “seria una llàstima haver de començar de nou”.

De fet, el ministre va explicar que a principi de la setmana vinent es mantindrà una reunió amb els col·legis amb l’objectiu d’obrir un diàleg per “estar a l’escolta i disposició de totes les parts; escoltarem tots els arguments i els analitzarem en clau sanitària i econòmica”. Així i tot, Font va descartar que la trobada servís per dur a terme grans canvis en el document ja aprovat. “S’entén que aquesta cartera és un document dinàmic i ho serà sempre, intentarem corregir aquest desencontre, però és evident que no hem d’acatar tot el que diguin els col·legis”, va defensar Font. Durant el torn de preguntes, Vela també va demanar la situació a la llei dels professionals sanitaris i el motiu pel qual s’havia desvinculat aquesta a la cartera de serveis. “S’està treballant per buscar acords amb totes les parts, la llei seguirà dient els protocols d’acord que han de seguir els professionals”, va explicar el ministre.

RENOVADES LES MESURES
El Consell General va tornar a renovar dos mesos més la pròrroga de les mesures vigents per fer front a la covid i va mantenir la potestat del Govern per poder-ne aplicar de noves si s’escau.


D’altra banda, el president del grup socialdemòcrata, Pere López, també va preguntar per les inversions realitzades en les filials de FEDA, així com per la repartició dels dividends de la parapública cap a l’executiu.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts