Vallnord-Pal Arinsal i Caldea recuperen les bones xifres prepandèmiques

Vallnord-Pal Arinsal tanca la temporada d’esquí amb un 2% més dels ingressos percebuts en el mateix període entre el 2018 i el 2019

Les pistes de Vallnord des del coll de la Botella.VALLNORD

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vallnord-Pal Arinsal va tancar la temporada d’esquí dilluns complint els objectius marcats i aconseguint augmentar els ingressos i l’ocupació de les darreres temporades d’hivern. En aquest sentit, l’estació ha comptat amb 491.491 dies d’esquí, un 1% més, i un augment dels ingressos d’un 2%, així com la despesa mitjana per client també ha augmentat en un 2% respecte a l’hivern 2018-2019, la darrera temporada d’hivern completa abans del confinament del març del 2020. “S’han superat les expectatives tot i que fins a l’època de Nadal la covid va causar estralls”, va assegurar Josep Marticella, director general de Vallnord-Pal Arinsal. Part dels estralls van estar vinculats a la pèrdua de treballadors que es contagiaven de covid. “A principi de gener vam tenir problemes de personal a causa de la variant òmicron”, va explicar Marticella.

BONES DADES A CALDEA

Per la seva banda, el recinte termolúdic de Caldea tanca la temporada hivernal amb un 10% més d’ingressos que la temporada 2018-2019. Del desembre a l’abril l’spa han treballat amb limitació d’aforament. Tot i això, Caldea ha rebut prop de 180.000 visitants, pràcticament el mateix nombre de clients que en el període comparat. En un comunicat, el balneari assenyala que l’oferta s’ha ampliat per tenir diverses experiències a oferir als clients i adaptar-se a nou públic.

Respecte a les dades de Vallnord-Pal Arinsal, EMAP va afirmar que la venda en línia ha augmentat un 102% aquesta temporada i també s’han reservat més paquets de lloguer i activitats. En canvi, la facturació a través dels operadors turístics ha disminuït un 20%, una tendència habitual en altres estacions d’esquí i en el sector turístic en general. Vallnord-Pal Arinsal va explicar que aquesta temporada ha pogut obrir un total de 136 dies i que la mitjana d’obertura de les pistes i instal·lacions ha estat del 96%. El sector d’Arinsal va haver de tancar cinc dies per vent i un episodi de meteorologia adversa. Pel que fa a la producció de neu de cultiu, durant la temporada es va requerir un 21% menys de producció gràcies a les nevades. Respecte a la despesa energètica, Josep Marticella va assegurar que “els panells solars generen un 40% de l’energia que consumim. La possibilitat de generar energia verda al nostre espai és important per a nosaltres i estem contents de tenir aquesta oportunitat i estudiem la possibilitat d’ampliar-la”.

ANDBUS NO ES RECUPERA

Andbus ha tancat la temporada d’hivern 2021-2022, amb un total de 270.000 viatgers transportats. Aquesta dada representa un 12% menys en comparació amb el mateix període de la temporada 2019-2020. Tot i que la companyia andorrana ha superat, les expectatives creades a principi d’any, és cert que “encara no estem en les xifres de la prepandèmia”, indica el CEO, Dani Vinseiro. Tot i que s’està recuperant a poc a poc el volum de viatgers encara no s’ha arribat a nivells anteriors. L’empresa ho vincula especialment a la caiguda del mercat exterior. La gran baixada del mercat rus abans de l’inici de la guerra i l’arribada tardana de mercats estrangers més llunyans asseguren que els ha perjudicat.

tracking