Els banders admeten la dificultat per aclarir qui va abatre el cabirol

L’animal va ser trobat a la carretera de la Rabassa però no s’ha localitzat la bala

La imatge del cabirol difosa pels banders.BANDERS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els banders van difondre dijous a través del compte de Twitter la fotografia d’un cabirol mascle mort “recentment” d’un tret quan encara no és temporada hàbil de caça. Van ser uns ciutadans que van alertar els agents de la troballa de l’animal a tocar de la carretera de la Rabassa. En el missatge difós a les xarxes els banders remarcaven paraules com normativa, llei, respecte o també furtivisme. El responsable del tret ha comès una infracció a la Llei de caça que suposa fins a tres anys de retirada de la llicència i 3.000 euros de multa. Però serà difícil treure l’entrellat de qui hi ha darrere dels fets.

Els banders han obert l’expedient corresponent però admeten la dificultat per saber qui és la persona que hi ha darrere de l’acte de furtivisme. Segons van indicar des del Govern, no s’ha trobat la bala que va matar l’animal que podria haver estat un fil des del qual poder estirar. Atès que ningú no es va endur l’animal una possibilitat és que es tractés d’un tret perdut però el dubte que sorgeix llavors és per què no s’ha trobat la bala. En tot cas, els banders també han pretès que la publicació a les xarxes socials serveixi per conscienciar sobre fets que no haurien de tornar a passar, que tenen conseqüències, i recordar que la ciutadania pot col·laborar amb la seva tasca a través del número 148.

El període hàbil de caça del cabirol mascle es reprèn l’1 de maig i finalitzarà el 31 d juliol. Durant aquestes setmanes no es podran abatre femelles, que sí que estava permès en els dos períodes anteriors d’aquesta temporada (entre el 20 de setembre i el 30 de novembre i entre el 15 de gener i el 28 de febrer).

tracking