El Superior confirma que s'han vulnerat els drets de la nena del vel

Govern es planteja l'escolarització a distància com a alternativa a les famílies que no acceptin la prohibició dels símbols religiosos a l’escola

Exterior Escola andorrana d'Escaldes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

"Acatem el que diu la sentència, però més enllà d'aquesta l'aprovació de la nova llei deixa molt clar que no es pot entrar a les escoles amb cap símbol religiós ostentós", ha dit la ministra d'Educació iEnsenyament Superior, EsterVilarrubladavant la demanda a la roda de premsa posterior al consell de ministre d'aquest dimecres sobre la sentència del superior. En aquest sentit, el Tribunal Superior ha comunicat avui a les parts afectades que la prohibició del Govern a accedir a l'escola andorrana amb el vel islàmic vulnera els seus drets constitucionals pel que fa a la llibertat religiosa i al dret a rebre una educació. La sentència es desentén dels arguments de la Fiscalia i desestima el recurs del ministeri d'Educació contra la primera decisió de la Batllia.

El Superior defensa que només es podia vetar l'accés de l'escola a través d'una llei qualificada que en aquell moment no existia i que ara està pendent de ser ratificada pels Coprínceps per poder entrar en vigor. En aquesta línia,Vilarrublaha defensat que segons la sentència "el reglament de règim intern no té la validesa legal per prohibir l'entrada a l'escola normatiu com s'ha previst en aquesta llei".

La nena té dret a rebre una indemnització i la sentència no obliga el Govern a pagar els costos. De moment, la nena i el seu germà bessó reben classes particulars al domicili. La titular de la cartera d'Educació ha reconegut que tenint en compte la sentència "la nena pot anar amb vel a l'escola", però un cop s'apliqui la llei si la família no volgués "sempre es preveu que hi hagi un diàleg i si no tenim un màxim de sis mesos per desplegar el reglament de mesures alternatives", ha apuntat. En aquest sentit,Vilarrublaha parlat de la possibilitat que els nens segueixin l'escolarització a distància "tot i que sempre hem de pensar en el benefici dels alumnes i la millor manera d'aprendre és assistint a l'escola".

tracking