x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
justícia

Embargat pels saigs i sense recursos

La defensa al·lega que no pot pagar un deute perquè li’n van executar altres pendents
L'advocat ara inhabilitat, Josep Parramon.

L'advocat ara inhabilitat, Josep Parramon.

L'advocat ara inhabilitat, Josep Parramon.

Fernando Galindo
Actualitzada 17/04/2022 a les 12:11
La defensa de l'advocat inhabilitat Josep Parramon al·lega en el recurs que va presentar per evitar l'ingrés a la presó del seu client que aquest no ha pogut fer front al deute que se li reclama en part per les execucions que ha patit dels saigs: explica que el mes de novembre de l’any 2018 va voler efectuar el pagament de tot l’import abans de la vista oral de la causa, però els saigs van procedir a executar una sèrie de deutes civils.

El seu advocat, Emili Campos, argumenta que els saigs van prioritzar els seus embargaments executius en perjudici de la responsabilitat civil establerta en el marc d’aquesta causa penal. “Aquesta part vol palesar que la voluntat del nostre representat sempre ha estat voler donar compliment a totes les seves responsabilitats civils d’acord amb els mitjans al seu abast ... però l’actuació dels executors judicials civils (els saigs) ho va impedir”, escriu en el recurs.

En l’escrit es descriu que la situació econòmica li impedeix fer front al deute pendent. No pot treballar perquè està inhabilitat per la justícia; tampoc es pot col·legiar perquè se li reclama un deute pendent de 5.000 euros que li impedeix tornar a col·legiar-se si finalment aconsegueix reduir el termini d'inhabilitació -que ja va ser posat en dubte pel Constitucional-; es veu obligat a fer servir l'assistència lletrada gratuïta i fins i tot es relata que es beneficiava d’assistència jurídica gratuïta en el marc del procediment civil presentat per l’institut on cursen estudis els seus fills a causa de no poder satisfer les despeses de menjador.

També es fa referència a la sentència del Tribunal de Corts del 18 de gener del 2019, “en absolut ajustada a dret pel que fa al termini d’inhabilitació professional, tal com ho ha establert recentment la sentència del Tribunal Constitucional de data 17 de gener del 2022 , on també ha justificat el fet que el nostre representat, en veure’s impossibilitat per obtenir recursos econòmics a causa de no poder exercir la seva professió d’advocat, tampoc ha pogut donar compliment a la responsabilitat civil derivada de la condemna penal”.

L'advocat de Parramon lamenta que el seu client s’ha vist privat per un termini superior al legal d’exercir la seva professió d’advocat, que és pare de sis fills i que la pandèmia no ha facilitat els moviments financers de pagaments. En el recurs recorda que té pendents de pagament poc més de 40.000 euros al client que el va denunciar i perquè que havia avançat més de 100.000 euros, tot i haver satisfet ja més de 48 mil euros. També es deixa constància que tant el Tribunal de Corts com el Ministeri Fiscal reconeixen de forma expressa que Parramon en l’actualitat ja no disposa de la capacitat de pagament per tal de poder satisfer la totalitat de les obligacions civils establertes en la sentència, havent donat compliment a la responsabilitat civil derivada de la condemna en la mesura de les seves possibilitats, “malgrat que el nostre representat, en un intent desesperat i irreflexiu d’evitar l’ingrés a presó, afirmi que en un termini de tres mesos eventualment podria fer front al pagament de la totalitat de la responsabilitat civil”, s’afegeix el recurs.

Campos conclou que amb la revocació total de la pena de presó condicional de divuit mesos es violarà l'article 3.2 de la Constitució i l'article 1 del Protocol 4 de la Convenció europea dels drets i llibertats de l'home, en el sentit que ningú pot ser privat de la seva llibertat pel sol fet que no es troba en mesura d'executar una obligació contractual, és a dir per un deute de caràcter econòmic.
 
CONDEMNA DE 18 MESOS DE PRESÓ
Prop d’un centenar d’advocats s’han adherit una carta de suport a l’advocat. La sentència no és efectiva pel recurs. El deute prové del pagament d’un client alemany a qui li havia de retornar un dipòsit de 90.000 euros, i al qual li queda per pagar uns 40.000 euros. Corts el va condemnar a 18 mesos de presó condicional sempre que retornés els diners en un any. Com que una part del deute segueix vigent, s’ha decretat l’ingrés a la presó.
Etiquetes
  • #9 Observador desconfinat
    (18/04/22 12:56)

    Aquesta dictadura afamada dels Saigs l'acabarà algú d'una vegada???

    Respondre
  • #8 Montse
    (18/04/22 10:19)

    Potser vol pagar i no pot. Si tots tinguèssim els salaris de l'AREB i sotscontractar la feina a empreses privades podriem anar més tranquils, sense nervis i amb dinerets a la butxaca. N'hi ha que viuen molt bé de l'herari públic i si aquest senyor no paga, potser es perque no en té realment.

    Respondre
  • #7 Joan
    (17/04/22 18:41)

    No s'ha negat mai a pagar... aquesta cantinel.la és una burla a la inteligència.

    Respondre
  • #6 Ando
    (17/04/22 17:37)

    Potser té deutes, però pels deutes no es poder presentar als requeriments que li van fer de la Batllia? 

    Respondre
  • #5 Si fos
    (17/04/22 15:05)

    Si fos un no-advocat, seria lo mateix ?

    Respondre
  • #4 Presó per deutes! Segle XXI a Andorra
    (17/04/22 12:21)

    Segle XXI a Andorra, senyors. Presó per deutes. Quina vergonya. 

    Respondre
  • #3 La maquinària
    (17/04/22 09:36)

    El saig és un executor, que només obeeix la veu del seu amo.

    Respondre
  • #2 Marti
    (17/04/22 09:15)

  • #1 Desproposits a tot ritme
    (17/04/22 08:27)

    Efectivament, els saigs es van saltar el principi Nemo plus iuris. Parramón va intentar pagar. Però a la que van veure un euro, s'ho van quedar els saigs i el tribunal de corts mirant a una altra banda. Tots haurien d'haver impugnat la actuación dels saigs. Però que no diguin que no volia pagar.

    Respondre
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts