x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
malestar al sector

Un grup d'acadèmies portarà Costa i Govern a la Batllia per Inlingua

Un grup d’acadèmies d’idiomes emprendran actuacions de naturalesa penal per les adjudicacions a Inlingua
Jordi Gallardo i Ferran Costa durant l'anterior campanya electoral.

Jordi Gallardo i Ferran Costa durant l'anterior campanya electoral.

Jordi Gallardo i Ferran Costa durant l'anterior campanya electoral.

Fernando Galindo
Actualitzada 13/04/2022 a les 12:24
Un grup d’acadèmies d’idiomes van decidir tot just fa una setmana emprendre accions legals contra el president del grup liberal, alguns ministres del Govern de coalició i també contra membres dels comú d’Andorra la Vella, per les adjudicacions que han rebut des del 2015 les empreses Inlingua i Esport Organització Advent.

Aquestes acadèmies se senten perjudicades pels resultats dels concursos i les “moltes adjudicacions directes” que han beneficiat el polític liberal, segons fonts properes. Desitgen que la judicialització permeti analitzar cadascuna de les contractacions públiques perquè estan convençuts que s’han fet servir criteris “subjectius” que sempre les ha afectat negativament.

Les accions legals, de naturalesa penal, aniran dirigides contra Costa, el ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, els també ministres liberals Víctor Filloy i Judith Pallarés, i la ministra demòcrata de Medi Ambient, Sílvia Calvó, per les adjudicacions de FEDA a l’escola d’idiomes del conseller liberal.

Dimecres passat, durant la reunió d’aquestes acadèmies, es va lliurar tota la documentació disponible als seus serveis jurídics per demanar l’actuació de la Batllia. La trobada va servir per decidir fer el pas però queda per definir quin delicte es tipifica, podria ser tràfic d’influències o corrupció, però a hores d’ara és prematur aventurar quina serà la qualificació, ja que depèn de l’opinió dels juristes.

També s’emprendran accions legals contra els membres del comú d’Andorra la Vella que hagin participat en adjudicacions a l’empresa de gestió esportiva Esport Organització Advent, de la qual Costa disposa del 67% de les accions i la resta és propietat d’una societat basca especialitzada en aquest àmbit.

Evidentment hi ha molt malestar en gran part del sector. Algunes s’han presentat als concursos públics i segons expliquen sempre han estat descartades per motius de “falta d’experiència”, una justificació que qualifiquen de poc sòlida i “molt subjectiva”, a banda que “no és possible sumar experiència si totes les feines públiques se les emporta sempre la mateixa empresa”.

L’objectiu principal, expliquen les mateixes fonts, és esbrinar si el procediment que s’ha fet servir per a les adjudicacions és el correcte, a més del malestar afegit que moltes d’elles s’han fet per la via directa. Les sospites van dirigides cap al servei d’Ocupació –que depèn de Gallardo–; Afers Socials, quan hi havia Víctor Filloy al capdavant, i Funció Pública amb Judith Pallarés com a ministra. També FEDA i Andorra Telecom van contractar els serveis d’Inlingua.

Les acadèmies argumenten que estan decebudes i que han deixat de presentar-se a treballs de l’administració perquè saben que seran rebutjades.

CLAUS

1 Montaner fa referència a uns “caramels”
Les ja dolentes relacions entre Costa i Montaner van culminar amb una querella perquè la consellera es va referir als “caramels” que l’administració dona al polític.

2 Uns diners que només coneix la parlamentària
L’import total del que ha rebut Costa figura en la informació lliurada a Montaner, que ningú coneix però que sortirà en la resposta del Govern a la majoria i durant el judici.

3 Les acadèmies trenquen el silenci
La decisió de les acadèmies desfà l’argument que no s’havien rebut queixes.
Etiquetes
Veure’n més
55
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts