Ocupació del 71% als hotels i del 90% als apartaments turístics

Els apartaments turístics tenen reservats el 90% dels allotjaments durant aquest període

Vistes des d'un hotel a peu de pistes.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Unió Hotelera i l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics preveuen que la Setmana Santa sigui positiva en l’àmbit d’ocupació i que serveixi per donar un bon tancament a una temporada d’esquí que s’ha allargat ben bé fins a mitjan abril. L’inici de les vacances escolars per Setmana Santa ha fet que el cap de setmana passat es registressin dades altes equiparables a les de les vacances de Setmana Santa del 2019. La Unió Hotelera (UHA) va registrar una ocupació del 60,77% el cap de setmana passat. De cara a aquesta setmana es calcula que l’ocupació mitjana sigui del 71,34%, unes xifres que fan que Jordi París, president de la UHA, sigui optimista. “Està sent un molt bon inici de mes i som optimistes de cara al final de la Setmana Santa”, va assegurar.

Apartaments turístics

Pel que fa a l’ocupació dels apartaments turístics, el president de l’Associació d’Empreses d’Allotjaments Turístics (AETA), Àlex Ruiz, va comentar que per ells la “petita temporada alta de Setmana Santa va començar diumenge”. Des del diumenge passat a dissabte vinent l’associació té registrada una ocupació mitjana que oscil·la entre el 85% i el 95% i Àlex Ruiz va dir que aquestes xifres encara podrien augmentar amb reserves d’última hora. Tot i això, puntualitza que a partir de la nit de dissabte 16 les reserves cauen. Les darreres dades indiquen que la nit de dissabte l’ocupació serà del 40% i diumenge baixarà fins prop del 20%. Ruiz creu que aquesta tendència s’explica per la por a trobar cues en l’operació tornada, per les trobades familiars que se solen celebrar Dilluns de Pasqua a Catalu­nya i França, i perquè a la resta d’Espanya és un dia laborable.

Les dades d’ocupació generals de la temporada d’hivern als allotjaments turístics han estat millors que les de la temporada del 2019-2020 fins que va començar el confinament. De fet, Ruiz assegura que “estem de camí a tancar un any de rècord d’ocupació havent apujat preus”.

Analitzant les dades per parròquies, s’observa que les millors previsions per a la Setmana Santa les té Escaldes-Engordany amb un 83% d’ocupació prevista, seguida de prop de la Massana, en què s’esperen omplir un 78% de les habitacions disponibles. Les males dades de l’ocupació mitjana del cap de Setmana a Ordino s’expliquen perquè només un establiment de la parròquia ha contestat l’enquesta que setmanalment fa la Unió Hotelera als socis. Tot i això, les previsions d’ocupació a la parròquia durant la setmana són del 68%. A prop del 70% hi ha Andorra la Vella amb un 69,8% d’ocupació hotelera prevista i Encamp amb un 67,4%. “Pensem que de cara a Setmana Santa hi haurà moltes últimes hores i les dades acabaran sent encara més bones”, va explicar el president de la UHA. Les dades del cap de setmana passat van ser millors que les de la setmana anterior i des del sector hoteler esperen que es mantingui la bona dinàmica. París també va destacar que el creixement ha estat bo a totes les parròquies, una tendència que no s’havia complert durant la temporada alta d’hivern. Durant el mes de gener, tot i que les dades eren bones, l’ocupació estava molt repartida.

Ocupació del 71% als hotels i del 90% als apartaments turístics

tracking