El TS redueix en un any la presó a una mare i un fill narcotraficants

Corts els havia condemnat a sis anys ferms per possessió i venda de cocaïna

La droga i els diners comissats als dos condemnats.POLICIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La sala penal del Tribunal Superior de Justícia (TS) ha decidit reduir en un any la pena de presó imposada a una mare i un fill condemnats per possessió i venda de gran quantitat de cocaïna. El Tribunal de Corts va condemnar-los el desembre de l’any passat a sis anys de presó ferma i a una multa de 10.000 euros i ara el Superior ha decidit que la pena a complir al centre penitenciari de la Comella sigui de cinc anys ferms tot i que manté la sanció econòmica.

El cas jutjat arrenca d’una derivada de l’operació Brotxeta, efectuada a principi de l’any 2020 per la policia i per la qual es van detenir cinc persones. La policia va informar aleshores que, a més d’un narcopís, s’havia pogut desarticular una xarxa de distribució de droga. En la declaració davant la policia, alguna d’aquestes persones va identificar la filla i germana dels dos condemnats com una de les proveïdores de la cocaïna venuda.

De resultes de la investigació, l’1 de juliol la policia va acudir al domicili per detenir la filla, però amb el que es va trobar va ser amb un segon habitatge des del qual també es traficava amb cocaïna. Ella ja no hi era perquè havia marxat del país dies abans, però, en concret, en aquest segon registre es van trobar dues bosses amb 815 euros en total, 38 embolcalls de cocaïna i pasta de cocaïna, a més d’una llibreta on hi havia anotades les transaccions, les dates, les quantitats i els noms i telèfons dels clients.

Aquesta llibreta va acabar sent una prova fonamental per condemnar mare i fill, els quals romanien en presó preventiva des de la detenció, el juliol de l’any passat.

Negativa dels fets

Els dos penats, tant al judici a Corts com al Superior, van negar els fets i van assegurar que les anotacions a la llibreta, els diners i la droga era de la seva filla i germana, que resideix actualment a l’Argentina i que no està encausada per les dificultats que suposa la seva extradició, segons va argumentar el dia de la vista en primera instància el president de la sala.

tracking