x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Alimentació

Govern retira productes Kinder per casos de salmonel·losi

No hi ha constància que els lots afectats hagin arribat al Principat
Un dels productes retirats és el Kinder Sorpresa

Un dels productes retirats és el Kinder Sorpresa

Un dels productes retirats és el Kinder Sorpresa

Kinder
Actualitzada 07/04/2022 a les 12:05
El fabricant italià Ferrero ha retirat de la venda diversos lots dels seus productes de la xocolata Kinder després de detectar desenes de casos d’infecció per salmonel·la al nord d'Europa que podrien estar relacionats amb el seu consum, segons informa el Govern en nota de premsa. Ferrero ha decidit retirar preventivament els productes a Espanya i atès que és el principal proveïdor d'aquests productes al Principat, el Govern demana que per precaució es retirin i s'eviti el consum de Kinder Sorpresa, Kinder Schokobons, Kinder Schokobons White, Kinder Sorpresa Maxi i Kinder Happy Moments. 

De totes maneres, concreten que de moment no s’ha rebut cap notificació oficial del sistema d’alerta ràpida per a aliments i pinsos de la UE (RASFF) que indiqui que els productes afectats puguin trobar-se a Andorra. Govern informa que en cas d'haver consumit algun d'aquests productes i tenir símptomes compatibles amb la salmonel·losi cal posar-se en contacte amb el metge referent. 

A escala europea es van detectar desenes de casos de salmonel·losi i se sospita que provenen de productes de xocolata Kinder fabricats a Bèlgica, per la qual cosa van ser retirats de la venda pel fabricant. Els productes Kinder fabricats a les instal·lacions d’Arlon es comercialitzaven principalment a França, Bèlgica, el Regne Unit, Irlanda del Nord, Alemanya i Suècia. Una portaveu de les autoritats sanitàries britàniques va informar dilluns 4 d’abril que al Regne Unit es van registrar 63 casos de contaminació per salmonel·la que es podrien vincular al consum de productes de l’empresa de dolços.

Les infeccions alimentàries causades per la salmonel·la tenen símptomes com, per exemple, trastorns gastrointestinals, sovint acompanyats de febre durant les 48 hores posteriors al consum del producte que s’ha vist contaminat.

Els lots retirats a Andorra corresponen a l'ouera de 6 unitats edició de Nadal amb data de consum preferent 20/04/2022, en el cas de Kinder Sorpresa; els Kinder Schokobons, pes 46 g, 200 g, 225 g i 500 g, i el Kinder Shokobons White pes 200 g, amb dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022; el Kinder Sorpresa Maxi, pes 100 g amb dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022, i el Kinder Happy Moments, pes 133 g i 191 g, amb dates de consum preferent entre el 26/05/2022 i el 21/08/2022.
  • #1 Joan
    (07/04/22 12:39)

    Cal sumar hidrocarburs aromàtics, plom i altres metalls pesants.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts