Crèdit Andorrà va guanyar 33 milions el 2021

L'entitat va incrementar un 19,6% el volum de negoci

Crèdit Andorrà inverteix en tres start-upsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Grup Crèdit Andorrà va tancar amb 33 milions d'euros de benefici l'any passat que representen un 9,8% més que el 2020, segons ha informat aquesta tarda. L'entitat destaca que el volum de negoci va créixer un 19,57% en arribar als 20.888 milions i explica que el resultat "és fruit de la bona marxa del negoci bancari i el comportament favorable dels mercats financers". El grup bancari especifica que els recursos de clients han pujat un 22,2%, fins als 18.365 milions, i la inversió creditícia ha assolit 2.523 milions, un 3,33% per sobre de l'exercici anterior.

El conseller executiu i director general del Grup Crèdit Andorrà, Xavier Cornella, ha assenyalat que l'any passat es van centrar en l'execució del pla estratègic 2021-2023 "per consolidar el nostre lideratge a Andorra i créixer de manera sostinguda i sostenible a escala internacional". I incideix que "les operacions corporatives que hem tancat contribueixen a la competitivitat present i futura del negoci".

Crèdit Andorrà indica que els resultats obtinguts l'any passat "reflecteixen el clar lideratge del banc al país tant pel que fa a l'actiu com al volum de negoci que es tradueix en el suport a l'economia, al teixit empresarial i a les persones". L'entitat detalla que 9.962 milions d'euros del volum de negoci del grup es localitzen al Principat i 2.115 milions d'inversió creditícia s'han destinat a donar suport financer a projectes al país. I recalquen que el compromís amb Andorra "s'ha refermat el 2021 amb la participació decidida en la constitució de la nova societat SETAP 365 que integra Ensisa (Soldeu i el Tarter) i EMAP (Arinsal i Pal).

El grup bancari exposa que ha incrementat la solvència amb una ràtio de capital total regulatòria del 18,09% i una ràtio de liquiditat del 141,96% que supera el mínim exigit del 100%. I destaquen que els fons propis de Crèdit Andorrà són 523 milions, un 3,8% més que l'any anterior.

tracking