justícia

Repulsa a l'ordre de presó per a l'advocat Josep Parramon

Prop d’un centenar d’advocats s’han adherit de moment a una carta de suport a l’advocat Josep Parramon, que té una ordre d’ingrés a la presó per no haver tornat a un client la totalitat d’un deute

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop d’un centenar d’advocats s’han adherit de moment a una carta de suport a l’advocat Josep Parramon, que té una ordre d’ingrés a la presó per no haver tornat a un client la totalitat d’un deute. De moment la sentència no es farà efectiva perquè es presentarà un recurs al Tribunal de Corts contra la decisió del Superior.

Els lletrats i col·legues consideren que la decisió del tribunal no és justa i atempta contra el Conveni europeu de Drets Humans, contrari a la privació de llibertat per un deute econòmic. Els col·legues de Parramon consideren que se l’ha tractat de manera injusta i que els tribunals tenen unes limitacions a respectar. Amb una família amb sis fills, té una inhabilitació de cinc anys i el fet de no poder exercir el converteix en insolvent.

El deute prové del pagament d’un client alemany a qui li havia de retornar un dipòsit de 90.000 euros, i al qual li queda per pagar uns 40.000 euros. Corts el va condemnar a 18 mesos de presó condicional sempre que retornés els diners en un any. Com que una part del deute segueix vigent s’ha decretat l’ingrés a la presó, però de moment no serà efectiu en espera que es resolgui el recurs. Els advocats també recorden que els Constitucional “va estirar de les orelles” el Superior per la inhabilitació superior als 18 mesos.

tracking