Tres anys de presó per al 'rei del tomàquet'

La justícia considera culpable d'un delicte major de blanqueig de diners a l'empresari nord-americà

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal de Corts ha condemnat a tres anys de presó i una multa de 2,5 milions d'euros a l'empresari nord-americà conegut com el 'rei del tomàquet' per un delicte major de blanqueig de diners. A més, li imposa l'expulsió temporal del Principat per un període de 20 anys i el comís dels béns i actius, així com dels beneficis que se n'hagin derivat resultants a una entitat del Principat.

La sentència confirma les acusacions de la fiscalia que sostenia que els diners que l’empresari havia dipositat a un compte andorrà els havia aconseguit a través de cometre delictes de manipulació del mercat i suborns en el si de la seva empresa.

El 'rei del tomàquet' va ser condemnat a sis anys de presó als Estats Units per subornar els responsables de compres de les principals marques d'aliments perquè compressin el tomàquet a la seva empresa, SK Foods. El condemnat venia el producte a un preu més elevat i amb més químics dels permesos legalment. Aquestcomportament va influir a fer que la seva empresa esdevingués líder al mercat nord-americà.

tracking