La majoria demana fer públiques les contractacions a l'empresa de Costa

El propi conseller general de Liberals va proposar a la coalició entrar la pregunta a tràmit

Ferran Costa, Carles Enseñat i Carles Naudi aquest matí en roda de premsaMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les adjudicacions a Inlingua, empresa del liberal Ferran Costa, seran públiques. Els grups de la majoria han decidit presentar una pregunta escrita a Govern sol·licitant una “informació que ja és pública, perquè està al BOPA, i que sorgeix amb la voluntat d’acabar amb aquest núvol de fer veure que hi ha part de la informació que s’amaga”, ha assegurat Carles Enseñat, president del grup parlamentari Demòcrata.

Sobre aquesta qüestió el president del grup parlamentari Liberal, Ferran Costa, ha assegurat que “nosaltres a diferència del què alguns volen fer pensar no controlem el flux d’informació entre el Consell General i les respostes de Govern; quan vaig veure la resposta que feia que aquesta boira que hi ha sobre aquest tema seguís, vaig dir, i jo sóc el primer interessat, que tot això fos públic”.

En relació al fet que empreses de consellers generals s’imposin els concursos públics Enseñat considera que “el que cal és mirar si hi ha hagut autocontractació que és delicte, Andorra és un país molt petit i per tant totes les empreses s’han de poder presentar, també si són propietat d’un conseller general; tancar la porta a que unes 7.000 persones no puguin optar mai a cap tipus de contracte públic és anar molt lluny”. Enseñat ha afegit que la consellera general, Carine Muntaner (qui ja va sol·licitar la informació al Govern), “no tenia intenció de tenir la informació sinó fer escarni i fer veure quelcom que no hi és”.

El president del grup demòcrata també ha valorat la querella que Costa va presentar contra Muntaner afirmant que “es judicialitza uns fets concrets d’una mala praxis d’una persona que no estava ostentant el càrrec de conseller general; és cert que som consellers vint-i-quatre hores ,però no és el mateix les paraules dites al Consell General que una ràdio; va haver-hi una utilització d’ús d’informació reservada en interès propi”.

"Pura arrogància"

La consellera no adscrita CarineMontanerha celebrat el "canvi de rumb" de la majoria, "que va cap al camí de la transparència real". Respecte a les acusacions d'Enseñat,Montaner apuntaque el president dels demòcrates "sap perfectament que hi ha molts consellers queacostumena fer una demanda d'informació i en paral·lel una pregunta escrita" per tal de "comprovar la veracitat de la resposta escrita de Govern publicada al butlletí del Consell General en la pregunta parlamentària". "Aquesta legislatura és pura arrogància i una falta de respecte pels consellers de la minoria i sobretot pel poble andorrà, que demana explicacions sobre com es gasten els diners públics", conclou la consellera no adscrita.

tracking