Torres aposta per la cura de la muntanya sense oblidar els objectius econòmics

El Congrés de Turisme de Neu i Muntanya tanca l'onzena edició amb la voluntat que l'explotació turística dels espais naturals sigui sostenible ecològica i econòmicament

El ministre Torres abans de la cerimònia de cloendaMartí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cloenda del Congrés de Turisme de Neu i Muntanya ha quedat marcada per les necessitats d'adaptar l'activitat econòmica al canvi climàtic, la digitalització del sector i la necessitat de trobar un equilibri entre sostenibilitat ambiental i la sostenibilitat econòmica. Jordi Torres, ministre de Turisme i Telecomunicacions ha comentat després de la cerimònia de cloenda que "entenem que l'equilibri perquè l'activitat sigui ecològicament sostenible és important, però si no és econòmicament viable i no pot generar riquesa pel nostre país és un problema. De la mateixa manera que una activitat molt rendible que malmetés el medi ambient o el paisatge tampoc l'acceptaríem. L'objectiu és descobrir l'equilibri entre ambdues qüestions". En el seu discurs oficial assegurava que "s'ha de cuidar la muntanya, però ha de donar rendiment econòmic". Aquesta idea s'ha repetit durant tot el congrés; Francesc Camp, Cònsol Major de Canillo, amfitrió del congrés ha assegurat que "la major part dels ciutadans som conscients que n'hem de viure; tanmateix,ho hem de cuidar".

Institucionalment, el balanç que es fa del congrés és positiu, Torres valorava la satisfacció del govern i assenyalava que amb el retorn de la presencialitat "és agradable que hi hagi la interrelació entre els assistents i hem incorporat elements que poden millorar el sector".

D'altra banda, Encamp serà la parròquia amfitriona de la 12a edició del Congrés mundial de Turisme de Neu i Muntanya que es farà l’any 2024. La cònsol major del comú encampadà, Laura Mas, ha agafat el relleu del congrés durant l’acte de cloenda. Així mateix s'ha anunciat que la futura edició té previst incorporar el 'wellness' com un dels eixos principals de les diferents ponències i activitats que desenvoluparà.

tracking