x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Terceravia proposa que el saig faci desnonaments per agilitar el procés

El partit considera que la mesura afavoriria l’entrada de més pisos al mercat de lloguer
Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.

Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.

Joan Carles Camp en una intervenció al Consell General.

Fernando Galindo
Actualitzada 24/03/2022 a les 12:02
Terceravia ha introduït quatre esmenes a la modificació de la Llei del saig que es troba a tràmit parlamentari, i un dels objectius és el d’agilitzar la posada al mercat de lloguer dels pisos en situació d’impagament o d’expiració del contracte d’arrendament dotant la figura de l’executor de sentències d’atribucions en els desnonaments. La formació assenyala que la mesura ha d’afavorir l’entrada de més habitatges en un mercat de lloguer molt tensionat i tenint en compte que és una qüestió que neguiteja cada cop més la ciutadania.

El conseller general de terceravia Joan Carles Camp va justificar que “l’habitatge és un dels temes que, darrerament, més preocupa la ciutadania, segons les diverses enquestes socioeconòmiques efectuades pel CRES, per això des de la nostra formació fem aquesta modificació a la llei. Aquesta és una mesura tangible i de resultats a curt i mitjà termini que ajudarà a treure tensió al mercat de l’habitatge, ja que tornarà a deixar disponibles una sèrie de pisos que ara estan bloquejats”.

La formació proposa concretament establir un procediment sumari de desnonament, configurat segons l’estructura del procediment d’injunció previst al Codi de procediment civil. En pa­ral·lel, es proposa modificar l’article relatiu a les funcions atribuïdes al saig, per tal de donar la garantia legal perquè aquesta institució tingui la possibilitat d’efectuar aquest tipus de procediment. Per tal de donar seguretat jurídica, terceravia proposa desenvolupar aquesta facultat amb l’addicció d’un nou títol al projecte de llei de modificació de la Llei del saig, en què es detalla el procediment especial sumari de desnonament. El grup parlamentari proposa que aquest procediment especial es pugui engegar a iniciativa del propietari davant del saig, per expiració del contracte de lloguer o bé per impagament de rendes, i sempre garantint “el dret a la defensa de l’arrendatari”. Camp va defensar que “actualment, un fet que influeix negativament, entre altres coses, en l’oferta de pisos de lloguer és el dels desnonaments”. En aquest sentit, els propietaris es queixen de l’extrema lentitud del procés per fer fora llogaters deutors.

D’altra banda, el grup parlamentari ha introduït dues esmenes més que afecten els embargaments de béns per sancions o impagaments, amb l’objectiu que, en aquests casos, el saig sols pugui bloquejar la quantitat de l’ordre d’execució i no el compte bancari en la seva totalitat.
Etiquetes
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts