'cas bpa'

Corts retreu als advocats que exageren sobre el volum de la causa a estudiar

El tribunal desestima la demanda de les defenses de retardar el reinici al setembre

Un moment del judici del 'cas Gao Ping'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal de Corts ha rebutjat retardar al setembre el reinici de la causa primera del cas BPA, en contra de la demanda de diversos lletrats que havien al·legat que no disposen de temps per estudiar l’extens dossier i escoltar les hores d’àudio enregistrades.

En un aute de dilluns passat, Corts desmunta aquest nou intent de dilatar en el temps una vista que va començar el gener del 2018 i que ha estat interrompuda quatre vegades.

En l’aute, els membres del tribunal afirmen que el nombre de folis per analitzar “dista molt dels 300.000 al·legats en la demanda incidental, doncs la causa principal, abasta aproximadament una sexta part del volum referit”. Pel que fa a les gravacions del judici, que inclouen hores senceres de lectura de documental, “esdevé innecessari escoltar la mateixa si ja s’ha procedit a prendre coneixement del document enunciat, essent també poc realista la previsió efectuada en aquest extrem per les parts instants de l’incident de nul·litat”.

El tribunal dedica una menció especial a la processada Isabel Sarmiento, a qui retreu que no pot desconèixer el contingut de la causa ni el seu lletrat la impossibilitat d’assumir la seva funció sense disposar de sis mesos per preparar la defensa, ja que l’acusada només té pendent respondre a les preguntes del seu propi lletrat.

Sobre la resta de demandants, els recorda que no seran interrogats fins, com a mínim, el mes de setembre, i per tant les defenses disposen de temps per preparar les seves intervencions. El tribunal deixa anar algun retret, concretament a un lletrat que no es va personar de forma immediata per obtenir accés a les actuacions, sinó que va trigar un mes “a tenir coneixement de la causa”.

Per tots aquests motius Corts desestima els incidents de nul·litat i manté el 9 de maig com a data en què s’haurà de reprendre aquesta vista.

tracking