x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
cossos especials

La policia vol promoure els ascensos en l'escala del cos

Tensió al sindicat de comandaments per la promoció que acaba amb una carta de dimissió del president, Marc Serrat
Despatx central de la policia.

Despatx central de la policia.

Despatx central de la policia.

ARXIU
Actualitzada 22/03/2022 a les 12:04
La intenció de la direcció de la policia de convocar set places d’inspector major ha generat malestar, fins al punt que aquesta tensió interna es lliga amb la dimissió del president del sindicat de comandaments (Sicop), Marc Serrat, que per carta ha presentat la renúncia, que encara ha de ser analitzada per l’executiva sindical.

No han transcendit els motius concrets. Fonts properes al cas expliquen que tot està lligat a aquestes places que suposaran que set caps de grup es convertiran en inspectors majors, amb la mateixa responsabilitat però amb una millora salarial.

Fonts del ministeri argumenten que es tracta de canvis per fomentar la promoció interna, ja que si no hi ha ascensos des de l’escala superior els que ocupen nivells baixos queden estancats.

Aquesta reestructuració, que no ha estat comunicada, va generar malestar i retrets cap a Serrat per presidir el sindicat i alhora ser responsable del concurs, fins al punt que molts companys li van retreure la coincidència.

És segura la designació de set inspectors majors. La resta són especulacions, amb força solidesa, que apunten que aquests futurs inspectors majors tindran sota les seves ordres set inspectors de nou nomenament, amb la qual cosa es duplica el nombre d’aquesta categoria al cos. Molts policies consideren que el que fa falta és que hi hagi personal al carrer i menys càrrecs al despatx.

La promoció que està en ment dels màxims responsables passa per un concurs de set places d’inspector major, la resta de categories dependran dels ascensos dels primers. Segons les mateixes fonts farien falta més de set inspectors majors, perquè hi ha dos unitats sense cap. També van remarcar que el reglament d’organigrama preveu un cap d’unitat i un sotscap. Una estructura que una part d’agents considera massa elitista. De fet, tot apunta que les set places d’inspector major serien ocupades pels agents que es van veure afectats per la darrera remodelació. Les fonts remarquen que si les categories superiors no es mouen es bloqueja tota l’escala. La dimissió de Serrat estaria lligada a aquestes discrepàncies internes i als retrets que ha rebut per part de companys. Una part de la plantilla no entén la necessitat de crear places d’inspector major.
Etiquetes
10
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts