El comitè de la capital de L'A examinarà la petició dels germans Cierco

El comitè parroquial de la capital examinarà la demanda sense actuar com un “tribunal”

Ramon Cierco en un acte públic.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’executiva parroquial de Liberals a Andorra la Vella examinarà la petició d’Higini i Ramon Cierco i d’altres persones del seu entorn de militar en el partit que presideix Jordi Gallardo. Fonts del comitè local van opinar ahir de forma moderada sobre aquesta demanda –en la mateixa línia que la secretària general, Maribel Lafoz– i van voler treure ferro a una petició “que pot fer qualsevol persona i que serà analitzada de la mateixa manera, perquè ningú al partit és batlle ni pot prejutjar ningú”.

Les mateixes fons van indicar que molt probablement d’aquí a una setmana la sol·licitud serà exposada en la reunió prevista pel comitè local i a mitjan abril serà l’executiva nacional “qui tallarà el bacallà”, és a dir, es pronunciarà si accepta o no la militància, tenint en compte que els estatuts del partit preveuen que la formació té plena llibertat per decidir qui en pot formar part i participar-hi activament.

Les fonts de l’òrgan local de la capital van admetre que la situació és “una mica incomoda”, però alhora van insistir que “com a partit mirem totes les demandes igual, de manera imparcial, encara que en aquest cas concret és evident que també s’han de veure les implicacions que pot tenir una militància dels germans Cierco i de persones afins”.

De moment no s’ha avançat des que fa dos mesos es van tramitar les peticions per militar. Liberals ha renovat els comitès locals i moltes reunions no s’han pogut celebrar per “casos de covid, i en aquest afer hem d’escoltar totes les opinions”.

Les fonts entenen que tot i la rellevància de la sol·licitud el partit té l’obligació d’atendre totes les demanes i no es pot convertir “en un tribunal prejutjant les persones”.

De moment Liberals està intentant donar un aire de normalitat a l’interès dels germans Cierco per participar en la vida política. Higini Cierco va ser una persona de gran influència en el PLA abans de la crisi de BPA, i fins i tot s’havia especulat amb la possibilitat que hagués liderat una candidatura a cap de Govern.

tracking