destituït per gallardo

El Sipaag vol que l'afer del director d'Estadística acabi a la Fiscalia

Anguita afirma que Soler no pot seguir a l’administració pel presumpte assetjament

Jover durant la roda de premsa del consell de ministres, ahir.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Sipaag considera que la destitució del director del departament d’Estadística, Joan Soler, no ha d’acabar en un canvi de lloc a l’administració, sinó que ha de ser expulsat i el gabinet jurídic ha d’estudiar de forma molt rigorosa si els presumptes assetjaments laborals acaben a la Fiscalia perquè “probablement estem parlant de delictes”.

Lluís Anguita, president del sindicat de funcionaris, va qualificar ahir de “molt greus les acusacions” que van forçar dimarts el ministre d’Economia, Jordi Gallardo, a destituir Soler. L’informe encara no és definitiu, però com va detallar ahir el ministre portaveu, Eric Jover, hi ha elements que fan “sospitar” que hi ha cert fonament en les queixes dels treballadors, una quinzena aproximadament, a banda d’altre personal que estava de baixa i no va poder formalitzar la denúncia verbal. Anguita va precisar que el Sipaag també va rebre cartes d’exfuncionaris en què es queixaven de la forma d’actuar del responsable de l’àrea.

El secretari d’Estat, Marc Galabert, assumirà les funcions d’aquest departament fins que s’informi qui serà el nou director.

Va ser precisament el Sipaag qui va aixecar la llebre quan fa un any va rebre la primera queixa d’una treballadora, que va ser traslladada a la secretària d’Estat de Funció Pública, Laura Vilamala, i a la seva ministra, Judith Pallarés. Després es van anar repetint les queixes contra Soler i Funció Pública va decidir iniciar una investigació, que ha estat la que va motivar la contundent decisió de Gallardo. El sindicat defensa que l’afer no pot acabar només amb un cessament i que s’ha d’actuar de manera exemplar per acabar amb actituds incorrectes. Segons ha pogut saber el Diari, els problemes se centraven suposadament en feines inassumibles o discrepàncies amb les vacances i les hores, a més del tracte denigrant. Anguita no va voler entrar en aquests detalls i es va limitar a qualificar-ho de “presumpte assetjament laboral enorme”.

El líder sindical també es va queixar que la germana de Soler i una cap d’àrea estan recollint firmes per a una carta en què es demana a la secretària d’Estat que no acudeixi a la Fiscalia. El Sipaag creu que això suposa una coacció als treballadors que es fa en hores de feina.

tracking