Nit de crits, pastilles i presó

Una discussió de parella que el 2017 va requerir actuació policial ha acabat en un cas de tràfic de drogues amb quatre implicats a qui l’acusació pública demana penes de fins a 5 anys.

La seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Eren joves i tenien ganes de festa encara que fos un diumenge a la nit. Un sopar d’amics, uns balls a la discoteca i segurament massa alcohol i cocaïna. Aquesta va ser la recepta perquè tres joves acabessin asseguts ahir, cinc anys més tard, al banc dels acusats pels presumptes delictes de consum i tràfic de drogues, alguns dels quals amb la residència penjant d’un fil i números d’acabar entre reixes fins a cinc anys.

En concret, el fiscal demana mitja dècada de presó i l’expulsió definitiva del país per a dos nois. Un d’ells ha marxat d’Andorra, mentre que l’altre es va presentar ahir davant el tribunal, tot i que fa uns mesos va viatjar al seu país natal per reconciliar-se amb la família. El noi va assegurar haver tornat “per solucionar els problemes” al Principat.

“En aquella època era una persona enganxada a les drogues i l’alcohol”, va declarar el jove. Ell, la seva xicota i uns amics van sortir de festa i, de matinada, tots plegats van tornar a casa. “Jo volia consumir més i em vaig ofuscar”, va explicar. Les ganes de continuar la festa van culminar en una forta discussió amb la seva parella, que volia posar el punt final a la nit, i l’enrenou que van generar va fer que la policia es desplacés al lloc dels fets. Un dels agents que va intervenir va explicar que l’actitud dels joves “ens va fer sospitar”, i van decidir escorcollar el vehicle de la parella, on van trobar una pedra de cocaïna d’uns 30 grams de la qual, a dia d’avui, ningú assumeix la propietat.

Posteriorment, a l’habitatge de la parella s’hi van interceptar 46 grams d’haixix, 30 pastilles d’èxtasi i 50 dosis del que aparentava ser LSD. El noi va admetre ser consumidor i, fins i tot, va declarar que en algun moment del passat havia venut haixix, però mai cocaïna. Ara bé, al pis també hi van descobrir una bàscula i llistes amb noms i xifres relatives a euros, gramatges i inclús “pollos”, uns documents que va negar que tinguessin relació amb cap operació de venda. La defensa del noi admet el tràfic d’haixix i demana la pena de nou mesos de presó que ja ha complert, mentre que s’oposa fermament a l’expulsió. Per la seva banda, la xicota va admetre haver estat consumidora habitual de cànnabis i molt eventualment de cocaïna. Per a ella el fiscal demana un any de presó condicional, mentre que la defensa reclama els tres mesos de presó que ja ha complert per consum.

Pel que fa a l’èxtasi, la parella va explicar que era propietat d’un amic “superaddicte” que no s’havia reunit amb ells aquella nit. Aquest noi va admetre ser-ne el propietari i va relatar que el guardava a casa dels companys perquè vivia amb els pares. Al fiscal li va semblar que 30 pastilles eren moltes per al consum propi, però el noi va negar traficar amb elles i va sostenir que comprar-les a lots era més econòmic. Per a ell, el fiscal reclama un any de presó condicional, però la defensa no considera acreditada la venda i demana dos mesos d’arrest nocturn pel consum.

Quant al quart implicat, que ha fugit del país, va gravar un vídeo on afirmava ser propietari de la pedra de cocaïna. En aquell moment, la seva xicota va assegurar que l’havia fet perquè l’havien amenaçat. Ahir, cinc anys més tard la seva declaració era diferent. No tenia una opinió ferma i dubtava mentre deia: “Em sembla que em va prendre el pèl.”

CLAUS

Discussió

El 20 de novembre del 2017 la policia va intervenir alertada d’una discussió de parella. La seva actitud els va fer sospitar i en escorcollar el cotxe van trobar una pedra de cocaïna.

Més droga

Al domicili dels joves hi van trobar haixix, èxtasi i LSD. Els acusats afirmen el consum i un admet haver venut haixix en el passat.

Un amic molt addicte

Les pastilles d’èxtasi eren d’un amic “molt addicte” que les amagava allà perquè vivia amb els pares. Admet que era consumidor, però nega haver venut substàncies estupefaents.

tracking