La comunitat d'ucraïnesos estrena despatx a l'església del Fener

L’associació vol que sigui un lloc de trobada i també per ajudar els refugiats

Els despatxos a l'església del Fener, ahir.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació d’Ucraïnesos a Andorra ha aconseguit un despatx a l’església del Fener des d’on coordinar els ajuts als refugiats que continuen arribant a Andorra fugint del seu país i de les bombes. El rector de la parròquia d’Andorra la Vella, Ramon Sàrries, ha cedit aquest espai al col·lectiu, des d’on es pensa donar resposta a les necessitats més urgents però també treballar per a la integració. L’arribada continua i ahir ho van fer 10 persones, que van ser allotjades en un hotel que es va oferir desinteressadament.

L’oficina ucraïnesa estarà a càrrec de voluntàries que s’aniran rellevant i d’un refugiat que disposa de temps per atendre les demandes. La idea és sobretot ajudar el Govern en la gestió d’aquesta situació –traduccions i informació– i alhora oferir a les persones que arriben del país eslau integrar-se, mitjançant cursos de català, grups d’amistat, informació detallada amb telèfons d’interès i bàsica sobre Andorra com a país. També s’ajudarà amb els tràmits administratius i es crearà un xat perquè residents i nouvinguts puguin estar en contacte permanent.

Un altre punts que es vol ressaltar és la possibilitat que els refugiats puguin contactar amb empresaris que ofereixin feina.

D’altra banda, l’oficina de l’executiu que s’instal·la a l’edifici de les columnes començarà demà a fer entrevistes personals.

BONELL I LÓPEZ DEMANEN DIÀLEG I CONTUNDÈNCIA

La presidenta suplent del grup demòcrata i cap de la delegació andorrana al Consell d’Europa, Mònica Bonell, va apel·lar ahir a l’organisme que actuï perquè "tothom rebi l’ajuda necessària a Ucraïna i als països fronterers afectats per la guerra i que reben diàriament milers de refugiats”. El president socialdemòcrata i representant de la delegació andorrana, Pere López, va reclamar “contundència i rapidesa” en les actuacions amb Rússia.

tracking