El fiscal demana setze anys per l'atropellament mortal al McAuto

La Fiscalia se cenyeix a l’article 103.2 del Codi Penal, que fa referència a la traïdoria

Atropellament Mortal McDonald'sARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia demanarà 16 anys de presó per al conductor que l’agost del 2020 va atropellar mortalment un resident argentí de 50 anys a causa d’una discussió de trànsit. El fiscal considera que es donen les circumstàncies per presentar una acusació per assassinat atenent-se a l’article 103.2 del Codi Penal, en considerar que l’acció del conductor va estar marcada per la “traïdoria, que consisteix a emprar mitjans tendents directament a assegurar l’acció o a evitar el risc que pugui procedir de la defensa per part de la víctima”.

El judici al Tribunal de Corts començarà el 31 de març. També està encausada la dona del turista com a responsable civil, ja que el vehicle estava al seu nom.

La defensa del ciutadà resident a Vilanova i la Geltrú en demanarà l’absolució, ja que insistirà que va actuar sense premeditació i impulsat per la por que li va causar la reacció de la víctima, després d’una discussió amb un to elevat per una infracció del resident. El lletrat de la defensa argumenta que no hi va haver intenció de matar l’altra persona, però que va arrencar el vehicle per temor a ser agredit ell o la dona.

L’acusació, en canvi, sosté que sí que hi va haver intenció de fer mal i com a principal element hi ha un vídeo d’una càmera de Mobilitat en què es veu el moviment del vehicle i com van succeir els fets, unes imatges que a parer dels lletrats de la família del finat no deixen lloc a dubtes.

El fiscal tenia l’opció de presentar una acusació per homicidi culpós, però finalment ha decidit el delicte d’assassinat amb el mínim de pena, ja que pot arribar a ser de 25 anys de privació de llibertat.

El dentista d’origen iranià amb nacionalitat espanyola es troba a la presó de la Comella i es va negar a fer front a la fiança de 150.000 euros que li permetia sortir del centre penitenciari i fer vida a la segona residència que té a Soldeu.

El metge, soci d’un centre odontològic a la localitat catalana de Vilanova i la Geltrú, considera que la fiança imposada pel Tribunal de Corts és excessiva i que només tindria justificació a canvi de la llibertat provisional, però no per a un arrest amb control monitorat.

Els fets van tenir un gran impacte per la forma com es van produir i perquè una absurda discussió va acabar en mort.

tracking