x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
investigació interna

Jover afirma que hi ha sospites de les acusacions contra Joan Soler

Marc Galabert assumirà les funcions d'Estadística
Joan Soler, el febrer del 2020.

Joan Soler, el febrer del 2020.

Joan Soler, el febrer del 2020.

SFGA / J. A. VILADOT
Actualitzada 16/03/2022 a les 20:18
El ministre Eric Jover ha assegurat avui en la roda de premsa posterior al consell de ministres que hi ha elements que farien "sospitar" que hi ha cert fonament en les queixes dirigides al director del departament d'Estadística, Joan Soler, després que el ministre Gallardo hagi decidit destituir-lo. Segons ha explicat Jover, s'haurien rebut queixes per part de persones del departament de cara al sistema de gestió personal i relacional de la direcció d'Estadística. Aquestes queixes estarien ara sent analitzades. Mentrestant, Jover apunta que el ministre Gallardo ha decidit fer "el més prudent per la protecció de l'equip" i "aturar la situació". El secretari d'Estat, Marc Gelabert, assumirà les funcions d'aquest departament fins que s'informi qui serà el nou director. 

Una destitució fulminant
Els treballadors del departament d’Estadística –adscrit al ministeri d’Economia– ja van notar quelcom estrany ahir quan van veure buit el despatx del director, Joan Soler. La sensació que passava alguna cosa es va incrementar quan van ser citats pel ministre Jordi Gallardo a les 15.30 hores, qui personalment els va explicar que acabava de destituir fulminantment Soler després de rebre un condundent informe del ministeri de Funció Pública en què es constatava la mala praxi del ja exdirector i del presumpte constant assetjament laboral als treballadors del departament. Gallardo es va excusar i va assegurar que no en tenia constància, tot i que el mal clima laboral era de domini públic i, com va comentar ahir un funcionari, “s’havia normalitzat el fet que la gent sortís plorant del despatx del director”.


La secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala, ha estat la responsable de conduir aquest contundent informe. Aquesta era la segona etapa de Soler al capdavant del departament, on es va reincorporar de la mà de Gallardo. Molts anys abans va ser destituït pel Govern socialdemòcrata que presidia Jaume Bartumeu, i també es va donar el cas d’una denúncia d’una dona contra aquest responsable.


Encara que no s’han donat detalls sobre l’informe, es parla de favoritismes, coaccions, d’exigències per fer la feina en un període de temps impossible, i de conflictes interns en la gestió de les vacances dels treballadors.


Han estat un cúmul de queixes que van començar amb una primera que va arribar a Judith Pallarés quan era la ministra de Funció Pública. Després, ja amb Trini Marín al capdavant de la cartera, es van encadenar més queixes de funcionaris contra el director del departament d’Estadística, fets que van provocar que el ministeri encarregués una investigació per verificar les denúncies, ja que per la gran quantitat tot feia pensar que veritablement hi havia un problema en aquesta àrea. Davant la coincidència de les declaracions dels funcionaris del departament i amb la comprovació que les denúncies tenien fonament, es va decidir cessar-lo del càrrec.


Soler ocupava la direcció del departament d’Estadística des del 3 de juliol del 2019. Anteriorment havia estat director del servei d’Estudis el 2006 durant la legislatura d’Albert Pintat. L’alt funcionari també havia presentat la seva candidatura amb la coalició Partit Liberal-Independents a les eleccions comunals d’Escaldes del desembre del 1999.


La investigació impulsada per Funció Pública ha estat ràpida. En poc menys d’un mes s’ha arribat a la conclusió que les queixes dels funcionaris són verídiques, a la qual cosa s’ha d’afegir una rotació de personal inusual en una plantilla amb moltes persones que tenen la plaça assegurada i que van optar per deixar el seu lloc de treball.


Divendres passat va ser el torn de Soler, que va donar unes explicacions que vist el desenllaç no van ser convincents. El Sipaag també estava al corrent dels problemes laborals. Fonts dels treballadors no van descartar que el cas arribi a la Batllia o a mans de la Fiscalia.
Etiquetes
  • #16 Hospital
    (16/03/22 21:53)

    Personal mèdic i d'infermeria de l'hospital han actuat de forma inhumana amb els pacients fins al punt de pujar el "timbre" de trucar per no se molestades durant la nit. Les queixes no han servit de res...en aquest sector ningú els fa culpables...

    Respondre
  • #15 Hospital
    (16/03/22 21:44)

    Xito va dir..
    Molts del personal mèdic i d'infermeria de l'hospital han actuat de forma inhumana amb els pacients fins al punt de pujar el "timbre" de trucar per no se molestades durant la nit. Les queixes no han servit de res...en aquest sector ningú els culpa...

    Respondre
  • #14 Josep
    (16/03/22 21:19)

    El departament d'estadística ha hagut d'anar al límit degut a la situació amb la covid
    Sembla que hi ha qui no ho ha aguantat.

    Respondre
  • #13 Elena Lenais
    (16/03/22 21:08)

    Una coneguda meva treballa al Ministeri d'Interior a l'edifici de l'obac i en algun servei hi ha també hi han coaccions i crits

    Respondre
  • #12 Xito
    (16/03/22 21:00)

    I al SAAS?? A on trien al personal Referent i/o de Coordinació per les seves males maneres amb el personal i els pacients??? La de gent q ha marxat!! 

    Respondre
  • #11 Rustic
    (16/03/22 20:38)

    Jp va dir..
    Quina pena. I el dia 24 de cada mes , quant cobra la nòmina que te la sort de tenir assegurada. Tambe plora?

    Respondre
  • #10 Toni
    (16/03/22 19:26)

    Ostres, doncs jo vaig coincidir amb ell i mai cap problema...potser va ser coincidencia...pero sabent amb qui Es va inspirar llavors tot m'ho imagino..recordeu mandat Pintat, Ministeri Economia...busqueu a internet els marrons que hi havia per assetjament laboral...i busqueu el responsable de la cartera ...AMB AIXÒ HO DIC TOT...

    Respondre
  • #9 Pepe
    (16/03/22 19:01)

    I A LA EMPRESA PRIVADA QUI ENS PROTEGEIX? SI DENÚNCIES AL CARRER

    Respondre
  • #8 QM
    (16/03/22 15:40)

  • #7 Jp
    (16/03/22 15:13)

    La meva filla treballa a una parapublica i també arriba a casa plorant cada dia
    Vergonyós
    Continuarà!!!!!! La jefa

    Respondre
Veure’n més
16
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts