Primera reunió de la Comissió Operativa de Participació Ciutadana

Trini Marín ha presidit la trobada per promoure la implicació dels ciutadans en les polítiques públiques

Primera reunió de la Comissió Operativa de Participació CiutadanaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La ministra d'Administracions Públiquesi Participació Ciutadana, Trini Marín, ha presidit aquest dimarts la primera reunió de la Comissió Operativa de Participació Ciutadana, un òrgan interministerial que ha d'esdevenir l'eina del Govern per promoure la participació ciutadana des d'unvessant transversal en l'elaboració de les polítiques públiques, segons informa l'executiu en un comunicat. La comissió té l'objectiu de valorar, de manera conjunta entre tots els ministeris, els programes, projectes i serveis públics que poden ser treballatsdes deel punt de vista de la participació ciutadana.

En aquest sentit, la comissió està presidida pel ministre competent en matèria de participació ciutadana i formada per un representant de cada ministeri i dels Serveis del Cap de Govern, així com l'equipdel Departament de Participació Ciutadana. També, per implicar directament a la ciutadania, hi formaran part dos representants de laciutadania no organitzada, que donaran una perspectiva ciutadana als assumptes que es tractin. Aquestes dues persones representaran a la Visura Ciutadana, un òrgan que s'estàelaborantactualment, relata l'executiu.

Aquest fòrum vol servir també per confeccionar les propostes de millora necessàries per al bon funcionament dels processos i els espais participatius de l'Administració, desenvolupant un nou paradigma de treball en el disseny de polítiques públiques. En aquest sentit, es vol que la comissió contribueixi a garantir la coordinació i la transparència dels processos de participació de l'Administració,seguint, també, els preceptes de la Llei de transparència i accés a la informació pública i govern obert.

tracking