x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Tribunals

El Superior desestima la demanda de Silvestre contra l'Estat

El lletrat considera vulnerats els seus drets fonamentals a un judici de durada raonable, a la intimitat i al secret professional
L'advocat Josep Anton Silvestre entrant a la seu de la Justícia.

L'advocat Josep Anton Silvestre entrant a la seu de la Justícia.

L'advocat Josep Anton Silvestre entrant a la seu de la Justícia.

Fernando Galindo
Actualitzada 10/03/2022 a les 14:08
El Ple del Tribunal Superior d’Andorra ha desestimat la causa de l’advocat Josep Antón Silvestre, que va demandar a l’Estat per considerar que s’han vulnerat els seus drets fonamentals a la intimitat i al secret professional en el seu exercici com advocat, així com el dret a un judici de durada raonable. Durant el seu al·legat, Silvestre va denunciar el mal funcionament de la justícia, per la seva lentitud i per considerar que ha estat víctima d’una persecució judicial en què s’han realitzat “diligències prospectives” assegurant que “van anar a buscar un delicte”.

La demanda de Silvestre s’emmarca en un procediment penal que fa tres anys que està obert i en el qual se l’acusa d’un presumpte delicte de blanqueig de capital per no haver declarat la suma de 500.000 euros. Es tracta d’uns diners que va rebre en forma de gratificació per part d’un client veneçolà a qui va representar, juntament amb un altre advocat, per aconseguir el desbloqueig de 200 milions d’euros que la justícia mantenia retinguts a BPA mentre comprovava la licitud del seu origen. En la seva defensa, el lletrat va argumentar que es tracta “d’una gratificació que neix de la voluntat unilateral del client de gratificar-nos la feina ben feta” i va denunciar que es van analitzar els seus comptes bancaris i descobrir els seus clients sense que existís el seu consentiment ni autorització judicial.
Etiquetes
9
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts