Més pena per a la jove implicada en la batussa per droga del confinament

El Superior rectifica la condemna de Corts i li imposa dos anys presó, sis mesos ferms

El centre penitenciari de la Comella.ARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia ha rectificat la sentència de Corts respecte a la batussa per drogues del confinament per augmentar la condemna a una jove que va participar en la baralla. Els magistrats la condemnen com a autora responsable dels delictes majors d’amenaces condicionals amb arma i violació de domicili amb violència i intimidació, a la pena de dos anys de presó dels quals sis mesos ferms i la resta condicionals qualificats al seguiment de tractament mèdic de deshabituació prop de la unitat de cures addictives durant un termini de dos any o fins a l’alta mèdica, i a mantenir ocupació laboral durant un termini de dos anys, amb un termini de suspensió de la pena de quatre anys. Corts havia condemnat la jove a un any de presó, sis mesos ferms. El fiscal havia demanat a Corts una pena per a ella de quatre anys de presó, però al Superior ja va rebaixar la petició a dos anys.

CINC JOVES IMPLICATS

Cal recordar que a la batussa hi havia implicats quatre joves més. El Tribunal de Corts els va considerar, conjuntament amb la noia, autors dels delictes majors d’amenaces condicionals amb arma i violació de domicili amb violència i intimidació. La pena més alta va ser per a un dels nois –a qui, a més, també es considerava culpable d’un delicte menor de venda de productes estupefaents–. El van condemnar a tres anys i sis mesos de presó, a l’expulsió del Principat per un període de 15 anys i a una multa de 500 euros, una pena menor que la que demanava el fiscal, que era de cinc anys de presó i l’expulsió definitiva. Aquesta mateixa pena és la que va demanar per a un dels altres implicats, a qui finalment s’ha condemnat a dos anys i sis mesos de presó i a l’expulsió del país durant 15 anys. Al Superior la Fiscalia va demanar per al jove 5 anys de presó i l’expulsió definitiva del Principat, petició que ha estat desestimada pel tribunal en segona instància.

Un altre dels joves va ser castigat per Corts a dos anys de presó i l’expulsió d’Andorra per un termini de 10 anys. El fiscal va demanar, sense èxit, que el Superior el penés amb quatre anys de presó i expulsió definitiva. En primera instància es va condemnar un altre dels nois a dos anys i sis mesos de presó i expulsió per 15 anys. El ministeri públic, també sense èxit, va demanar al Superior cinc anys de presó i expulsió definitiva del país. El darrer dels joves condemnats va rebre una pena de 18 mesos de presó i el fiscal en volia quatre anys.

Els fets van passar el 29 d’abril del 2020, quan tres nois i una noia van entregar uns diners per comprar cànnabis, però van ser enganyats i no van rebre la substància. Els compradors i un cinquè implicat, que va obrar com a connexió, van irrompre al domicili del germà de qui els havia de subministrar el producte per reclamar els diners o la droga. Hi van accedir tombant la porta d’una puntada de peu, dos d’ells portaven pals de fusta, algú li va etzibar un clatellot i un altre li va arrencar el mòbil de la mà mentre telefonava a la policia.

tracking