x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Política

Jover acusa el PS de fer "insinuacions tendencioses" sobre les tarifes dels geriàtrics

Pallarés recalca que els nous preus no tenen cap efecte en els residents actuals i que el Govern continuarà pagant el que no pugui assumir l'usuari
Eric Jover en la roda de premsa de consell de ministres d'avui

Eric Jover en la roda de premsa de consell de ministres d'avui

Eric Jover en la roda de premsa de consell de ministres d'avui

SFGA/JAViladot
Actualitzada 09/03/2022 a les 19:21
El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, ha manifestat aquesta tarda que el canvi de tarifes a les residències de la gent gran "és una temàtica que genera sensibilitat i segurament hem d'explicar més i millor" i ha acusat el Partit Socialdemòcrata de "fer insinuacions tendencioses que busquen encendre els ànims i el desgast no només en aquesta temàtica". Jover ha repost així a la petició del PS perquè el Govern retiri el decret de nous preus als centres sociosanitaris que ha fet en una roda de premsa on s'ha afirmat que podria ser que en les valoracions als padrins "el percentatge de discapacitats es reduís per tal de limitar la despesa pública". 

La titular d'Afers Socials, Judith Pallarés, ha rebutjat aquestes acusacions remarcant que les valoracions sobre el grau de discapacitat dels usuaris es fan seguint criteris tècnics que estan publicats i no hi ha cap canvi al respecte amb la implementació del nou model d'atenció a la persona. La ministra ha destacat que els nous preus aprovats pel Govern no afecten als usuaris actuals dels geriàtrics "perquè no se'ls incrementa res, continuen amb les mateixes tarifes" i ha subratllat que s'ha valorat a quants nous residents afectarà aquest any "i són entre 26 i 27 i qui no arribi a pagar la tarifa es paga des del Govern, no canvia res". 

Pallarés ha volgut enviar "un missatge de tranquil·litat perquè s'està generant alarmisme" i ha insistit que "ningú es quedarà enrere" perquè el ministeri continuarà pagant la part que no puguin pagar els usuaris de les tarifes. La ministra ha exposat que el nou model és una millora que es volia des de fa temps per donar una atenció més centrada en cada persona i "el ministeri ja complementem però qui ho pugui pagar per les seves condicions econòmiques ho farà". I ha manifestat que el Govern defensa "la corresponsabilitat i no és el model nostre com el d'altres partits pagar-ho tot". 
Etiquetes
  • #1 Marc
    (09/03/22 22:57)

    Sr ministre com a tendenciós, crec que DA guanya la palma de cannes. Vostés pujen de 1/3 les tarifes. Les seves explicacions són, tanquils només serà pels futurs pensionistes. Gràcies DA per pensar en el nostre futur pujant el preu del servei.
    De totes formes no us preocupeu si no ho podeu pagar ho farà Govern com ho fa ara.
    Gràcies DA per pensar en el nostre futur estem molt contents de pagar 1/3 més pel mateix servei.
    Com podeu veure el ps potser el considereu tenndenciós però DA sou uns hipòcrits venen gat per llebre

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts