TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

afers exteriors

La Generalitat confirma que obrirà delegació a Andorra

Vol enfortir les relacions de bon veïnatge i els lligams lingüístics

L'acte per anunciar l'obertura de la delegació.AGÈNCIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de la Generalitat de Catalunya va confirmar ahir que obrirà una delegació al Principat. Forma part de les sis noves delegacions que posarà en marxa enguany. A més d’Andorra la Vella, n’obrirà a Tòquio, Seül, Dakar, Pretòria i Brasília, i arribarà a les 20 durant el 2022. La nova delegació que tindrà la Generalitat a Europa, la que obrirà al Principat, es posa en marxa per “enfortir les relacions de bon veïnat i lligams lingüístics, culturals i econòmics”. La consellera d’Acció Exterior catalana, Victòria Alsina, ho va anunciar ahir en un acte al Palau de Pedralbes.

La Generalitat també creixerà en oficines, passant de dues a cinc i obrint-ne a Dublín, Ljubljana i Ciutat del Quebec. També es crearà la figura dels enviats especials, que es desplaçaran a llocs concrets segons el moment. El 2022 n’hi haurà dos, a Varsòvia i Edimburg. “La millor manera de preparar-nos per ser un Estat és començar a actuar, tant com puguem, com si ho fóssim”, va afirmar Alsina.

La consellera va emfatitzar que es tracta d’un “dia important” en la consolidació del departament que encapçala. “Ampliarem la nostra xarxa a Europa, reforçarem la nostra presència als continents africà i americà i desembarcarem a l’Àsia”, va afegir. Alsina va dir que el govern català ha de tenir “veu pròpia a l’exterior sense tuteles ni intermediaris”. Les 20 delegacions de la Generalitat passaran a cobrir de 44 a 63 països.

tracking