DEBUT discogràfic

Akiba llança el primer àlbum, un homenatge rock al videojoc

L’‘alter ego’ d’Hèctor Pérez presenta set temes, dos d’ells instrumentals

Akiba Music amb la portada del CD.H.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Hèctor Pérez fa anys que es remena en el món de la música. Ha participat en molts grups, com l’ara aturat Love it, i ha col·laborat amb nombrosos intèrprets. Per això és planteja Akiba Music, el seu nou projecte, amb molt realisme. Després de mesos de feina veu la llum el primer treball discogràfic, Compassion, on conjuga les seves dues passions: la música i els videojoc. De la barreja n’ha sortit un àlbum de hard rock adult dels 80, estil practicat per Bon Jovi o Toto, que incorpora efectes característics de les consoles Nintendo i Megadrive.

El treball de set temes, cinc vocals tots en anglès, incorpora un dels referents del gènere a Espanya, Jesús Espín, cantant dels desaparegut 91 Suite i actualment de Secret. “Ha estat tot un honor que hi participi.” També hi canta Chris Aguilar, company de batalles a Neon, que interpreta The light will come, mentre que el Perséfone Carlos Lozano protagonitza el solo de Give it up, single avançat fa tres mesos. Pérez és conscient que s’adreça a un públic de nínxol, molt restringit, d’entre 40 i 50 anys, i de la difultat de fer-s’hi un lloc. Per això Compassion neix sense pretensions. “Ja sé que no ho petaré”, exclama gràficament. Per Akiba el treball, totalment autofinançat, és una “ocasió d’aprendre dels errors”, una carta de presentació “que serveixi i em posi cara” en un mercat global i molt competitiu. “A Andorra vivim en una bombolla però quan surts veus que hi ha gent molt bona fent música”, explica, insistint en la necessitat de seguir formant-se com a compositor.

El disc, que es pot trobar a YouTube i plataformes com Spotify, és una successió de temes al voltant de “la superació emocional”, de com de la tristesa, el desamor o la frustració se’n pot sortir reforçat personalment.

Pérez fa temps que pica pedra. Va començar parlant de música i videojocs a YouTube passant després a TikTok, on el perfil Akibamusic compta amb pràcticament 32.000 seguidors i centenars de milers de reproduccions. És conscient de la importància dels videoclips tant en plataformes audiovisuals com de música, i de la dificultat d’aconseguir-los. Opta, per tant, per triar molt bé a què destina els esforços. “No em plantejo fer un videoclip per acabar tenint 1.000 o 2.000 reproduccions, no el rendibilitzaria”, explica. Igualment sap que és una oferta musical minoritària de poc encaix entre el públic andorrà. Per tant, no és planteja presentar-la en directe tot i que no descarta interpretar algun tema ja sigui amb la banda Neon o amb algun altre grup de versions.

tracking