Sostenibilitat

Andorra actualitza el seu compromís amb l'Agenda 2030

El ministeri d’Afers Exteriors prepara el segon informe nacional voluntari per analitzar l’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible al país

La ministra Ubach avui en roda de premsa.SFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Afers Exteriors, Maria Ubach, ha explicat avui en roda de premsa que el Govern està preparant el segon informe nacional voluntari per analitzar el seguiment i revisar de quina manera s’implementen els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

És el segon informe que elaborarà Andorra, el qual serà presentat el proper juliol a Nova York, dels tres que recomana dur a terme l’Organització de les Nacions Unides (ONU) abans del 2030. En el primer, escrit el 2018, només es van analitzar vuit dels disset objectius marcats per l’ONU, mentre que en aquesta ocasió s'analitzaran tots. En aquest sentit, Ubach ha assenyalat que “l’objectiu de l'informe és recollir els avenços fets fins ara”, així com que “es necessita una implicació no només del sector públic sinó també de la ciutadania i del sector privat”.

Per aquest motiu, Florència Aleix, directora d'Afers Multilaterals i Cooperació, ha explicat que es posarà en marxa una enquesta ciutadana, similar a la que ja es va realitzar el 2018 i que es podrà dur a terme mitjançant la plataforma VISC des d'avui i fins al 30 d'abril. “Volem saber quins són els ODS que la ciutadania considera que cal prioritzar, tot i que des del ministeri creiem que tots són importants i imprescindibles per assolir l’Agenda 2030”, ha afirmat Aleix, que ha afegit que “l’objectiu és que tothom hi pugui participar aportant les seves idees per tal que aquests ODS també s’interioritzin a la ciutadania”

L’Agenda 2030, un pla que es va posar en marxa el 2015, és “un full de ruta que guia el futur de les societats posant de relleu que aquestes siguin sostenibles”, ha assegurat la ministra.

tracking