El PS titlla de "nefasta" la gestió per atraure inversió estrangera

El partit denuncia que s'hi han destinat 100.000 euros en dos anys, però que no hi ha resultats

Vela i López durant la roda de premsa d'aquest matí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El grup parlamentari socialdemòcrata ha denunciat avui la feina d'A2 Security, l'empresa assessora en termes d'inversió estrangera al país, que el seu president, Pere López, ha titllat de "nefasta". En concret, López ha criticat que des de 2019 s'han destinat 100.000 euros a A2 Securityi que "s'han fet molts viatges a països llunyans", però que, en canvi, "no s'ha produït ni de lluny el resultat que justifiqui el conjunt de despeses que s'han produït".

Al llarg d'aquests dos anys, el PS ha enviat dues demandes d'informació i dues preguntes per escrit relacionades amb la inversió estrangera. El grup s'ha mostrat decebut amb les respostes, ja que la informació rebuda és de tan "baixíssima qualitat" que "fa vergonya", segons ha manifestat López.

En aquest sentit, la consellera general del PS, Susanna Vela, no només ha qüestionat la feina d'A2 Security Assessors, sinó que ha fet extensiva la crítica a Andorra Bussines. "No entenem quèfa amb aquest treball Andorra Bussines, que té la funcióde captar i acompanyar la inversió estrangera al nostre país", tot indicant que "trobem que no hi ha cap línia estratègica ni planificació i que aquestes agències de desenvolupament no estan seguint aquests treballs". Així mateix, també s'ha mostrat crítica amb l'executiu, apuntant que tampoc "entenem quèfa el ministeri d'economia respecte a la inversió estrangera".

Finalment, López ha posat en relleu la dificultat amb què es troben les empreses estrangeres que es volen instal·lar al país. "Els terminis i procediments per establir un negoci a Andorra són extremadament complexos i llargs" ha apuntat, tot comparant-los amb els d'altres país. En concret, López ha posat l'exemple de països com Regne Unit, Irlanda, Luxemburg, Gibraltar o Mònaco on, segons ha indicat, una empresa necessita una mitjana de 10 a 15 dies per instal·lar-se, mentre que a Andorra necessita, almenys, tres mesos.

tracking