La defensa del pneumòleg acusat d'homicidi per imprudència demana l'absolució

L'acusació particular demana 24 mesos de presó condicional, que se l'inhabiliti durant 6 anys i que indemnitzi als familiars de la pacient per una suma que supera els 200.000 euros

Edifici de la seu de la Justícia.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'acusació particular i les defenses del pneumòleg i laCASShan presentat les conclusions de la vista oral del judici sobre un presumpte homicidi per imprudència professional greu en la tercera i última jornada de la vista oral. La part demandant demana una condemna de24mesos de presó condicional,6anys de suspensió professional i indemnitzar els fills amb 50.000 euros, les netes amb 15000 euros i 20000 a les germanes. A part demanen diversesindemnitzacionsper conceptes de diners que va deixar de guanyar la pacient durant els28mesos que li quedaven de vida laboral o en conceptes vinculats aldolorispremortem. La suma de totes les demandes d'indemnització sumen uns 200.000 euros. En la primera jornada la fiscalia va sol·licitar 15 mesos condicionals i dos anys d'inhabilitació.

La defensa demana l'absolució dels càrrecs penalsdels qualss'acusa elpneumòlegperquèconsidera que no ha quedat demostrat que el doctor ignorés deliberadament el positiu i que el resultat se li notifiqués. El resultat de la prova va ser validat per dos metges del laboratori i la metgessa que va demanar l'anàlisi, peròno va saltar cap alarma i tampoc se'ls ha processat niconsiderenque calgui fer-ho.Pel que fa ala defensa de laCASShan assenyalat que no estan d'acord amb el tractament penal que s'ha donat el cas i creuen que es podria haver dirimit en l'esfera civil. Han defensat el bon funcionament del sistema d'informació dels serveis sanitaris i que "molts cops fins que no trobes un problema no en tens constància" per explicar l'error que va propiciar no informar a la pacient. L'acusació argumenta que es van fer impressions dels resultats de la prova en diversos llocs i es van fer arribar als metges i consideren impossible que es perdessin totes.

El positiu es podria haver vist el 21 de març a les 15 i es va fer arribar a l'acusat com a tard el dia 23. Consideren que el pneumòleg coneixia el resultat de la prova d'Hepatitis C i estava obligat a consultar-los i incorporar-la al text d'alta el dia 24. Asseguren que no va fer el seguiment adequat de la infecció i aquesta negligència està directament vinculada a la mort per una cirrosi hepàtica de la víctima. No haver tractat la malaltia va causar la mort de la víctima.

La defensa de l'acusat consideraqueels fets provats no es poden vincular acap delicte penal. També asseguren que no es pot demostrar que ometés el tractament des del punt de vista penal. L'advocada de la defensa ha explicat que s'ha demostrat que l'informe del 22 de març no tenia cap menció especial d'un diagnòstic d'Hepatitis C marcat. L'únic resultat que no correspon a una data d'emissiód'informe el 21 de març devia ser un resultat no definitiu. Han esgrimit que tots els metges consultats i els pèrits van dir que si el metge hagués conegut el diagnòstic concloent l'haguéscomunicat a la pacient.

tracking