Demanen menys pena i l'absolució per a dos acusats de tràfic de droga

La Fiscalia considera que no s’ha de reduir la condemna de sis anys de presó als acusats

La policia al domicili dels detinguts.Policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La defensa ha recorregut al Tribunal Superior contra la condemna de sis anys de presó imposada a una mare i el fill per tràfic de drogues. Demana que es redueixi la condemna de sis anys a tres, un dels quals en llibertat condicional, a l’acusat de 27 anys i s’absolgui la mare. L’advocat ha dirimit que hi ha condemnes de tres i quatre anys per quantitats similars a la que es va requisar i considera desproporcionada la condemna de sis anys. També s’ha argumentat que una lesió va impedir a la mare escriure a la llibreta que va servir de prova per condemnar-la. La Fiscalia demana que es mantingui la pena de sis anys de presó per a tots dos perquè considera provat que els acusats traficaven amb cocaïna, no només per les substàncies trobades, sinó per l’actitud de l’acusada amagant la droga diverses vegades. L’acusat va reconéixer haver venut cocaïna esporàdicament per treure’s de sobre la droga que la seva germana va deixar a casa, la persona a qui responsabilitzen principalment que hi hagués droga a casa. La mare va assegurar que no sabia res de les activitats dels fills i es va declarar innocent.

L’1 de juliol la policia va acudir al domicili per detenir la filla, però on es va arribar va ser a un segon habitatge des del qual també es traficava amb cocaïna. Ella ja no hi era perquè havia marxat del país dies abans, però en concret en aquest segon registre es van descobrir dues bosses amb 815 euros en total, 38 embolcalls de cocaïna i pasta de cocaïna que sumava 81 grams, a més d’una llibreta on hi havia anotades les transaccions, dates, quantitats i noms i telèfons dels clients.

Aquesta llibreta ha acabat sent una prova fonamental per condemnar aquestes dues persones, les quals romanen en presó preventiva des de la detenció, el juliol de l’any passat. La mare tampoc va poder demostrar que la lletra de la llibreta era en exclusiva de la filla, com va testificar al judici. Un pèrit va assegurar que hi havia tres lletres a la llibreta i que dues pertanyien als acusats. Els acusats van traslladar tota la responsabilitat a la filla que va residir un temps a Andorra i va ser-ne expulsada, però finalment se’ls va condemnar per la possessió i venda d’una gran quantitat de cocaïna.

tracking