El Sipaag demana el retorn d'excedències sense reserva de plaça

És una de les demandes de millora al Projecte de modificació de la llei de la funció pública que ha començat a traslladar als grups parlamentaris

La reunió amb el partit socilademòcrata s'ha dut a terme avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sindicat de Personal Adscrit a l’Administració General ha mantingut trobades amb els diversos grups parlamentaris del Consell General per explicar-los les seves propostes de millora del Projecte de modificació de la llei de la funció pública, segons informen en un comunicat. Avui ha estat el torn de reunir-se amb el grup parlamentari socialdemòcrata.La junta del sindicat considera necessari mantenir aquestes trobades per continuar la tasca de defensar i explicar les propostes principals que creuen que no han quedat recollides al projecte de la normativa després de treballar-lo amb el Govern.

Les propostes concretes de millora del text que s’han plantejat a les reunions inclouen permetre que els sindicats siguin considerats membres de ple dret als comitès tècnics d’organització i gestió i de selecció, amb veu i votper poder exercir les seves funcions de representació i defensa dels interessos dels treballadors.També s'ha demanatla possibilitat de permetre que els treballadors públics puguin desenvolupar altres activitats al sector privat sempre que no hi hagi conflicte d’interessos. Així mateix,s’ha proposat la recuperació del complement d’antiguitat per triennis, que era una de les condicions amb les quals la majoria de treballadors públics va entrar al servei, segons destaca l'organització, de la mateixa manera que es comptava amb la possibilitat de la prejubilació als 60 anys amb 30 anys de servei i el 60% del salari.

Una altra reivindicació que s’ha traslladat als grups parlamentaris és millorar la jornada de treball per afavorir la conciliació i el benestar social i laboral. Així mateix, s’ha proposat que es faciliti el retorn d’excedències sense reserva de plaça en l’ordre de prelació per a la provisió de places, i també que es valori la permanència en un lloc de treball com a criteri de provisió de places oo l’opció de presentar-se a mobilitat interna.

En el decurs de les reunions també s'ha demanatque l’òrgan encarregat d’instruir un expedient disciplinari sigui extern al departament de la persona expedientada per tal de garantir l’objectivitat en el procés.

El Sipaag espera que amb aquestes reunions s'aconsegueixi una entesa amb els responsables de treballar el Projecte de llei i presentar esmenes per millorar les condicionsde treball a l’Administració.

tracking