La regulació dels nous complements salarials, a finals d'any

Funció Pública iniciarà en breu el treball per desenvolupar la nova estructura retributiva

Trini Marín, ministra d'Administracions Públiques, jurant el càrrec el juliol passat.SFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Llei de Funció Pública en vigor des del febrer del 2019 donava sis mesos per al desenvolupament reglamentari d’aquesta. Un dels àmbits que necessitava aquest desenvolupament era la nova estructura de complements salarials, que segueix pendent de materialitzar-se. Durant aquesta legislatura el treball s’ha centrat en la modificació de la Llei actualment en vigor, que ara està en tràmit parlamentari. I malgrat que des de Funció Pública indiquen que “el més recomanable” és esperar a l’aprovació de la llei modificada per validar els reglaments, asseguren que “actualment estem a punt d’iniciar els treballs de desenvolupament dels reglaments de carrera professional i acompliment”. La previsió és poder-los validar a final d’aquest any.

El sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) està duent a terme una ronda de contactes amb els grups parlamentaris amb el llistat de millores que consideren que necessita el projecte de llei de modificació de la Llei de la funció pública. I una de les demandes que ha traslladat als grups (la setmana passada es va trobar amb Demòcrates i amb la consellera no adscrita Carine Montaner) és la necessitat de mantenir els triennis. Un dels canvis rellevants de la Llei aprovada a finals de la passada legislatura i que es manté en la modificació consistia a reconvertir el complement d’antiguitat en quinquenni (cobrar-lo cada cinc anys) per apostar per una política retributiva que premiés en major mesura els mèrits i la qualitat del treball. Però aquest pas de triennis a quinquennis segueix pendent tres anys després perquè requereix que es faci el desenvolupament normatiu dels nous complements salarials. Feina que s’enceta ara.

ELS COMPLEMENTS

-Antiguitat

El complement, si no hi ha canvis, es passarà a cobrar cada cinc anys. Però primer cal regular els altres plusos salarials.

-Carrera

Retribueix la progressió en la carrera professional. Reglamentàriament s’han de fixar quanties i condicions per consolidar-les.

-Acompliment

És la compensació pel resultat positiu de l’avaluació de l’acompliment. No és de quantia fixa ni periòdic i tampoc es consolida.

tracking