El PS reclama millores en la xarxa viària enlloc d'aplicar la taxa verda

Pere López ha demanat conèixer el perfil dels joves i adolescents que seran atesos al Centre residencial d’educació intensiva

Pere López i el secretari d'Organització durant la roda de premsaPS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El president socialdemòcrata, Pere López, i el secretari d’Organització han informat durant una roda de premsa que s'ha celebrat aquesta tardaper tractar la implementació de la taxa verda i la seva repercussió en els preus dels carburants, que el partit socialdemòcrata aposta per un model de país que prioritzi la sostenibilitat ambun pla de mobilitat més ecològic i eficaç, segons informen en un comunicat. En aquest sentit, el partit assenyala que estan a favor de la taxa verda, però que s'hauria d'aplicar més endavant, al 2023, quan les conseqüències de la pandèmia no fossin tan recents i no ara amb la pujada dels preus dels carburants a nivell internacional.

Per aquest motiu, des del PS, segons recorden al comunicat, s’ha reclamat treballar en millorar la situació actual a la xarxa viària amb opcions de transport més sostenible mediambientalment i econòmicament comuna xarxa de transport públic eficaçque solucioni els problemes de freqüències i aforaments,més inversió per potenciar la venda de vehicles privats híbrids i elèctrics, l’increment de punts de recàrrega a la xarxa viària, i l’aposta per a les connexions internacionals menys contaminants.

López demana pel perfil de joves que seran atesos al CREI

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Pere López, ha entrat avui a Sindicatura una bateria de preguntes en relació al Centre residencial d’educació intensiva (CREI), segons informa el partit en un comunicat. Concretament,López ha demanat a l'executiu que faci públic quina és la funció d’aquest equipament, quin model de gestió s’implementarà, amb quins recursos comptarà i quina capacitat d’aforament té, entre altres.

D'altra banda, una de les preocupacions des del grup parlamentari socialdemòcrata, segons informen en el comunicat, és conèixer el perfil dels joves i adolescents que seran atesos al CREI, si serà només per a residents a Andorra o s’acollirà a menors de fora del país, si el CREI funcionarà com a centre de dia i si hi haurà pisos tutelats. A més, López ha demanat pel pressupost invertit fins ara, el cost que suposarà el seu funcionament i els preus de les estades i serveis així com saber si es cobriran des de la CASS, des del Govern o ho hauran de fer les famílies.

tracking