TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

futura llei

La majoria dona suport a la neutralitat religiosa a l'escola andorrana

Enseñat i Costa refermen la conveniència de regular a través d’una llei qualificada la prohibició de símbols ostentosos basats en creences

L'hemicicle del Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris de la majoria donen suport al Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior en el projecte de llei que prohibirà l’exhibició de símbols religiosos ostentosos dins del sistema educatiu andorrà. Demòcrates i Liberals interpreten que la sentència de primera instància de la Batllia en l’afer de la nena del vel no dona -ni treu- la raó a l’infant, sinó que ratifica que la menor té dret a l’escolarització i que la regulació no es pot produir mitjançant un reglament intern de l’escola, sinó a través d’una llei qualificada. “A l’escola no pots anar amb una gorra o qualsevol cosa que tapi el cap. I això ho diu el reglament. Però el que diu la sentència és que un símbol religiós ha de ser regulat amb una llei qualificada”, va expressar el president del grup parlamentari de DA, Carles Enseñat.

El dirigent demòcrata va sostenir que el text legislatiu s’emmirallarà “en doctrines bastant treballades que han tingut recorregut a França, Bèlgica o Holanda”. D’aquesta manera, no hi haurà una prohibició específica sobre el vel sinó sobre els símbols religiosos ostentosos. “Portar una mà de Fàtima o una creu no és un símbol ostentós. Un símbol ostentós és una verge, un crist, un vel o una quipà”, va afirmar.

El president del grup parlamentari de L’A, Ferran Costa, va admetre la complexitat de legislar sobre temàtiques “extremadament delicades en què hi ha versions radicalitzades en tots els àmbits”. Ara bé, Costa va mostrar-se convençut que “garantir la neutralitat de tota mena de simbologies afavoreix la convivència en igualtat de condicions”. “En un estat de dret on hi ha una llei d’Educació que vetlla pels drets dels infants volem garantir un entorn de convivència on hi hagi un màxim respecte per la diversitat de raça, gènere o orientació sexual. I pensem que en un moment de la vida en què estan en un procés maduratiu intel·lectual la millor manera de preservar tot això és des de la neutralitat”, va exposar Costa. A més, el dirigent liberal va explicar que per definir quins símbols són ostentosos s’emparen en la jurisprudència europea de Ginebra i Estrasburg.

tracking