Les trenta receptes més representatives de la gastronomia andorrana

El ministre Torres ha anunciat la posada en marxa d'un distintiu que identifiqui els restaurants tradicionals de cuina andorrana

Presentació del receptari de gastronomia andorranaSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministre de Turisme i Telecomunicacions, Jordi Torres, ha presentat aquesta tarda la primera edició del Receptari de gastronomia andorrana, un llibre que recull les 30 receptes de cuina més representatives i habituals del patrimoni gastronòmic del país, segons informa l'executiu en un comunicat. Per realitzar aquest àlbum es va realitzar fa uns anys un estudi sociològic–que va comptar amb entrevistes i anàlisi de la literatura existent– i que va permetre configurar un corpus amb més de 400 receptes amb arrels al Principat. D’aquestes, se’n van identificar un centenar que encara estaven en ús i l’últim filtratge s’ha fet de la mà de nombrosos xefs del país, que han fet la tria final.

El llibre es divideix entre entrants, plats principals i postres i dolços. Cada recepta inclou la durada per realitzar-la, l’època de l’any en què podem trobar tots els ingredients, el grau de dificultat i les quantitats per a quatre persones. A més,

també inclou una petita anècdota o consell per cada plat. Alhora es destaca la qualitat dels productes autòctons que poden trobar-se al país.La primera edició del llibre té una tirada de 500 unitats: la meitat estan editades en un format bilingüe català/castellà, i l’altra en francès/anglès.

Identificació dels restaurants tradicionals

El ministre Jordi Torres també ha anunciat la posada en marxa d’un label que aglutini i identifiqui els restaurants tradicionals de cuina andorrana, segons informa l'executiu. En aquest sentit, per poder-ne formar part, els restauradors hauran de certificar que el seu establiment té a la carta un mínim de plats de cuina andorrana, prendre el compromís d’utilitzar per elaborar-los amb un percentatge de productes andorrans, que les tècniques utilitzades no siguin de caràcter experimental ni incloguin ingredients exòtics de fora dels Pirineus, i que ofereixin a la carta de begudes com a mínim un vi i una cervesa del país, entre altres.

El treball per posar en funcionament aquest label, segons ha explicat el titular de la cartera,es farà de la mà de la Unió Hotelera i Autèntics Hotels, així com amb diferents xefs que ajudaran a definir els criteris per aconseguir-lo. El ministre ha apuntat que espera que pugui ser una realitat aquest mateix estiu.

tracking