REGULACIÓ DEL FORFET NATURA

Les estacions no podran restringir l'accés en camins comunals o itineraris d'interès

Els grups de la majoria esmenen el projecte de llei que preserva el dret a pas als dominis esquiables

Els grups de la majoria durant la roda de premsaAdrià Esteban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups de la majoria han assegurat aquest matí en roda de premsa que el projecte de llei d'estacions de muntanya preservarà el dret a pas sense necessitat d'estar en possessió del Forfet Natura per a accedir a camins comunals o itineraris d'interès. Aquesta és una de les catorze esmenes que Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos han presentat per aclarir la redacció d'un text que generava confusió entre els dominis esquiables i els usuaris d'activitats de muntanya. "Els comuns ja tenen clar els itineraris d'interès i l'explotador també ha de conèixer l'itinerari. Hem regulat la convivència entre totes les parts", ha expressat amb satisfacció la consellera general deDA, Sandra Codina, sobre un dels punts que havia aixecat més controvèrsia.

Així mateix, el president de grup parlamentari de L'A, Ferran Costa, ha deixat clar que tampoc serà necessari estar en possessió del Forfet Natura per executar activitats dins d'una superfícieconcessionadaque no estigui explotada pels camps de neu. No obstant això,pel querespecte al capítol de les competències, Costa ha manifestat que totes aquelles activitats mercantils que es realitzin en temporada d'hivern per part de tercers dins de la superfícieconcessionadarequeriran el vistiplau previ de l'empresa explotadora, independentment de si l'àrea està explotada o no. Amb tot, el dirigent liberal ha emfatitzat que "la voluntat delconcessionatés autoritzar el permís".

D'altra banda, un dels aspectes que també s'esmenarà en aquest text és la reconversió de l'estatus administratiu de la carretera general que accedeix a les pistes d'Ordino Arcalís a partir del pont del Castellar. D'aquesta manera, Costa ha exposat que passarà a ser una carretera comunal i que, per tant, serà potestat de la corporació ordinenca decidir si es talla el trànsit rodat a l'estiu -com ja succeeix a l'hivern amb l'aprofitament d'una pista- com ha succeït en les anteriors temporades.

tracking