SENSIBILITZACIÓ PER ALS PROPiETARIS DE MASCOTES

La gossera tramita 108 adopcions el 2021

El Govern impulsa una campanya de conscienciació en favor d’una tinença “responsable”

La ministra Sílvia Calvó desplegant el cartell de la campanya.SFGA / J. A. Viladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, va presentar ahir la campanya de comunicació sobre la tinença responsable dels animals de companyia, que aspira a millorar el benestar dels animals i també la convivència entre els ciutadans i les mascotes. Calvó va incidir que adoptar un animal de companyia és un compromís que ha de durar “més de 15 anys” i va emplaçar a la reflexió a tots aquells que s’estiguin plantejant fer-se càrrec d’un gos o d’un gat. Per aquest motiu, un dels eixos de la campanya se centrarà a facilitar informació sobre les obligacions que comporta estar en possessió d’un animal de companyia, així com la despesa econòmica que suposa, per minimitzar l’abandonament de les mascotes. “Segueix havent-hi abandonaments però treballarem perquè acabin sent zero”, va dir Calvó. Així mateix, va apel·lar a la responsabilitat cívica que comporta tenir un animal de companyia, tot remarcant que s’han produït situacions conflictives en propietats privades d’usos agraris i ramaders on pasturava bestiar. “La muntanya és de tothom però hi hem de saber conviure. Un animal del companyia no és una joguina”, va afirmar la ministra.

Per últim, el director del departament d’Agricultura, Josep Casals, va justificar el ball de xifres al registre d’animals de compa­nyia per depurar el cens. En aquest sentit, va informar que es facilitaran els tràmits amb els veterinaris per poder completar el registre d’animals a Agricultura.

LA FORMACIÓ DE CANS PERILLOSOS, SENSE ÈXIT

Casals va va explicar que la formació per a propietaris de gossos perillosos o potencialment perillosos no ha comptat de moment amb cap inscrit. La convocatòria segueix oberta durant el mes de febrer i va adreçada als nous propietaris com un element obligatori per acreditar els coneixements i les habilitats per estar en possessió d’aquest tipus de gossos. Casals va afirmar que els atestats han disminuït i va considerar que hi ha “més consciència”.

tracking