justícia

Costa declara al Tribunal de Corts contra Montaner per difamació

El president del grup liberal argumenta la querella que va presentar el gener passat

Ferran Costa al Consell General.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del grup parlamentari liberal va declarar ahir davant el magistrat i president del Tribunal de Corts amb relació a la querella que ha presentat contra la consellera general no adscrita, Carine Montaner. Ferran Costa, que va evitar fer declaracions sobre els arguments que va defensar davant Josep Maria Pijoan, acusa l’exconsellera de terceravia de la presumpta comissió dels delictes de difamació (art. 173 del Codi Penal), calúmnia (art. 172), revelació de secrets (art. 377), delicte de revelació (art. 188) i violació de secrets en l’àmbit laboral (art. 190).

Costa va al·ludir als documents que per error la CASS li va lliurar a Montaner i que van permetre conèixer la remuneració que cobrava mensualment el líder liberal en aquell moment, de 4.000 euros bruts, més una retribució per estar treballant a jornada completa i un plus quan viatja a l’estranger per motius de feina.

La informació va originar un tsunami polític entre Liberals i el PS i un encreuament d’acusacions per distorsionar la realitat per treure’n rèdit polític.

En la declaració d’ahir hi van estar presents els lletrats Èric Alguacil (de Costa), Alfons Clavera (Montaner) i el fiscal. Davant la manca de declaracions de Costa, la consellera també va optar pel silenci, tot i que va afirmar que se sent molt tranquil·la perquè, com ja havia assegurat en altres ocasions, va actuar correctament.

La cirereta de tota aquesta disputa van ser unes declaracions de Montaner en les quals va fer referència “als caramelets que rep Costa de l’administració”, en clara al·lusió a concursos que guanyen les empreses del conseller encampadà a canvi de feines per al Govern. Aquestes manifestacions van provocar l’enuig de Costa, que, amb el suport del seu partit, va decidir portar la parlamentària laurediana a la justícia. La querella va començar el seu recorregut a principi del mes passat i el proper pas és la declaració de Montaner.

tracking