El sindicat de funcionaris reclama que la llei recuperi els triennis

És una de les demandes que ha començat a traslladar als grups parlamentaris

Representats del Sipaag.l'a

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Sindicat de personal adscrit a l’administració general (Sipaag) va començar la setmana passada una ronda de reunions de treball amb els grups parlamentaris que han de tractar ara el projecte de llei de modificació de la Llei de la funció pública, que el Govern va entrar a tràmit a finals de l’any passat. Un text que no satisfà totes les demandes del sindicat, que ara té l’objectiu de provar d’aconseguir canvis a través de les esmenes dels grups. Una de les qüestions que han posat sobre la taula és la recuperació dels triennis, un dels grans canvis de la Llei que es va aprovar el 2019 que els reconvertia en complements a cobrar cada cinc anys, i que la modificació no ha tocat. De fet, es manté un règim de complements que encara està per desenvolupar.

L’esperit de la Llei actualment en vigor i que es manté és el d’espaiar el complement d’antiguitat per desenvolupar un regim retributiu que premïi la carrera professional i la productivitat. Però des del Sipaag argumenten que tres anys després encara no s’ha regulat aquest nou règim (de fet, per això, els quinquennis formalment no estan en vigor) i, a més, reivindiquen els triennis per les experiències prèvies d’avaluació de la feina dels treballadors públics per traslladar-la a la retribució que “no han funcionat”.

La qüestió de la política retributiva no és en la única en què el Sipaag discrepa respecte el projecte de llei aprovat per l’executiu. També demanen que els treballadors públics adscrits al cos general i al cos diplomàtic es puguin prejubilar. Apunten que són els únics col·lectius de l’administració que no tenen l’opció del retir anticipat, que si existeix als cossos especial i també s’ha introduït a la llei específica del cos d’educació. D’altres punts que ja han tractat en les primeres reunions amb els grups (la setmana passada es van trobar amb consellers de Liberals i de Terceravia) són millores en el règim d’incompatibilitats i el rol dels representants sindicals als comitès tècnics, que consideren insuficient. El tràmit de presentació d’esmenes per part dels grups s’ha prorrogat ja un parell de vegades i, si no hi ha canvis, finalitza el proper 21 de març.

CLAUS

1 Modificació de la llei validada el 2019

El Govern aprovava a final de l’any passat el projecte de modificació de la Llei de funció pública validada el 2019. Uns canvis que per al Sipaag s’han quedat curts.

2 El canvi no toca la política retributiva

La modificació legislativa manté una política retributiva que es vol basar en premiar la carrera professional i la productivitat.

3 Complements encara per desenvolupar

El Sipaag recorda que tres anys després els nous complements previstos segueixen pendents de regulació.

tracking